top of page

Rugby club HARK Mladost je ugostio partnerski rugby klub RK Ljubljana iz zajedničkog „HERA Projekta“ za četvrti Projektni sastanak, treći HERA kamp i treću HERASudionici trećeg HERA Kampa


Projekt "HERA Project" (The Health-Enhancing Rugby Activities Project) je dvogodišnji projekt financiran od strane Europske unije koji je okupio dva ragbi kluba iz dvije zemlje Europske unije; hrvatski ragbi klub HARK Mladost i slovenski ragbi klub RK Ljubljana. HARK Mladost je vodeći partner u ovoj suradnji. Glavni cilj projekta je rješavanje zdravstvenih problema prekomjerne tjelesne težine kod djece, kroz poseban prilagođeni program u ragbi klubovima, a koji se bavi tjelesnim aktivnostima, prehranom i mentalnim zdravljem djece i mladih.

Vikend od 01. do 03. prosinca 2023. je bio rezerviran za sljedeće projektne aktivnosti: četvrti Projektni sastanak, treći HERA kamp i treću HERA radionicu.

Na četvrtom sastanku projektnog tima, oba partnera su se međusobno informirali o svim aktivnostima tijekom proteklog razdoblja M1 (lipanj 2022.) – M17 (prosinac 2023.) Projekta HERA. Razmatran je plan aktivnosti na trećem HERA kampu. Partneri su razgovarali o HERA Programu koji će zajedno sa HERA Akcijskim planom biti dostupan široj javnosti i svim ragbi klubovima po završetku svih projektnih aktivnosti, a kao rezultat HERA projekta. Program HERA služiti će svim ragbi klubovima koji su voljni baviti se tjelesnim aktivnostima, prehranom i mentalnim zdravljem djece i mladih uz uključivanje SCforH (Sports Clubs for Health) principa u svoje redovite aktivnosti. Razgovaralo se i o detaljima predviđene druge HERA radionice.HERA Project consortium management staff during 4th Project meeting


Subota 2-gi i nedjelja 3-ći prosinca 2023. su bili rezervirani za glavni događaj pod nazivom „treći HERA kamp“ s ciljem promicanja ragbija kao HEPA (Health-Enhancing Physical Activity) s djecom i mladima do 16 godina, trenerima i volonterima iz oba partnerska kluba.

Subotnji jutarnji trening ragbija i zajednički ručak sudionika iza


Nakon zajedničkog subotnjeg jutarnjeg treninga na igralištu HARK Mladost i na Jarunskom jezeru u blizini, svi sudionici su zajedno ručali u prostorijama HARK Mladost i podijelili svoja iskustva o provedenim aktivnostima.

 

Subota popodne bila je rezervirana za slobodno vrijeme, pa je gostujući klub uslijed kišnog vremena otišao u igraonicu sa trampolinom i karting stazama u kojem su sudionici potrošili svu preostalu energiju nakon ranijih sportskih aktivnosti u HERA kampu toga dana.
Nedjelja poslijepodne - slobodno vrijeme


Drugi dan HERA kampa bio je rezerviran za sve vrste sportskih igara vezanih uz ragbi (ragbi touch, igra ragbi graničar, ragbi štafeta). Nakon sportskih aktivnosti svi sudionici su  sudjelovali na trećoj HERA radionici na kojoj su interaktivno učili o važnosti sportskog i zdravog načina života. Nakon radionice svi sudionici su imali zajednički ručak sa razmjenom iskustava nakon čega su se partneri iz RK Ljubljane u popodnevnim satima vratili doma.
Nedjelja – treća HERA radionica


Na kraju vikenda svi sudionici iz oba partnerska kluba su izrazili svoje zadovoljstvo događanjima tijekom završnog HERA kampa. HERA Projekt službeno završava u lipnju 2024 kada će biti objavljeni edukativni materijali „HERA Program“ i „HERA Akcijski plan“ pomoću kojih će zainteresirani rugby klubovi moći implementirati HERA Program u rad svojih klubova.
Comments


bottom of page