top of page

Tko smo mi? Mladost!

 

Hrvatski Akademski Ragbi Klub Mladost je sportska udruga građana ali mi bi rekli da smo obitelj! Kao najstariji Ragbi klub u Hrvatskoj imamo dugu i bogatu povijest. U svim kategorijama se natječemo u 1. Hrvatskoj ligi. 

Klubske prostorije se nalaze uz nasip pored vanjskih bazena na Mladosti a teren je na istočnoj strani Kineziološkog fakulteta.

 

Tko se može učlaniti?

Svi sa napunjenih 6 godina (dečko ili cura) su dobro došli na treninge, a da bi bio član kluba ne postoji dobna granica. 

 

Oprema?

Kopačke ili tenisice, ovisno o vremenu, kratke ili duge hlače i majica, štitnik za zube (za utakmice), oprema za tuširanje (ručnik i šampon).

 

Putovanja? 

Mlađe kategorije već tradicionalno pred kraj ljetnih praznika idu na petodnevni ragbi kamp sa trenerima na otoku Ugljanu gdje se uz treninge i dobru zabavu stvara pravi timski duh i dobra atmosfera kroz radne navike.

 

2-3 puta godišnje se putuje u inozemstvo na ragbi turnire gdje sudjeluju ekipe iz cijele Europe. Svi troškovi putovanja su pokriveni od strane kluba (Treviso, Klagenfurt, Ljubljana, Vicenza, Beograd, Brno, Beč...).

 

Koliko košta trenirati?

Prvi mjesec je BESPLATAN a nakon toga mjesečna članarina iznosi 100 kn (nakon mjesec dana treninga klub poklanja hlače, štucne i dres za trening). 

 

Zašto ragbi?

Ragbi je jedan od rijetkih sportova gdje fizičke predispozijcije ne igraju glavnu ulogu (mršav, debeo, nizak, visok, spor, brz...) svi mogu nać svoje mjesto u ekipi i biti najbolji na svojoj poziciji.

 

Svima koji ne znaju ništa o ovom sportu, ragbi je možda najbolje usporediti s rukometom (dinamičan, kontaktan, brz i zanimljiv). Mnogi ga uspoređuju s američkim nogometom (American football) ali slični su samo oblik lopte i veličina terena pa je to kao da se uspoređuju sličnosti i razlike između vaterpola i rukometa. I kod ta dva sporta teren je sličnih dimenzija, lopta sličnog oblika, a ništa drugo nije ni slično (broj igrača na terenu, vrijeme trajanja utakmice i osnovna pravila).

bottom of page