top of page

„HERA Projekt“ - treći Projektni sastanak, drugi HERA kamp i drugu HERA radionicu!

16 – 18 lipanj 2023, Ljubljana, Slovenija

Rugby club Ljubljana je ugostio partnerski rugby klub HARK Mladost iz zajedničkog „HERA Projekta“ za treći Projektni sastanak, drugi HERA kamp i drugu HERA radionicu


“Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.”

Sudionici drugog HERA Kampa


Projekt "HERA Project" (The Health-Enhancing Rugby Activities Project) je dvogodišnji projekt financiran od strane Europske unije koji je okupio dva ragbi kluba iz dvije zemlje Europske unije; Hrvatski ragbi klub HARK Mladost i Slovenski ragbi klub RK Ljubljana. HARK Mladost je vodeći partner u ovoj suradnji. Glavni cilj projekta je rješavanje zdravstvenih problema prekomjerne tjelesne težine kod djece, kroz poseban prilagođeni program u ragbi klubovima, a koji se bavi tjelesnim aktivnostima, prehranom i mentalnim zdravljem djece i mladih.

Vikend od 16. do 18. lipnja 2023. je bio rezerviran za sljedeće projektne aktivnosti: treći Projektni sastanak, drugi HERA kamp i drugu HERA radionicu.


Na trećem sastanku projektnog tima, oba partnera su se međusobno informirali o svim aktivnostima tijekom proteklog razdoblja M1 (lipanj 2022.) – M11 (svibanj 2023.) Projekta HERA. Razmatran je plan aktivnosti na drugom HERA kampu. Partneri su jedni drugima predstavili razvijene Akcijske planove specifične za HARK Mladost i RK Ljubljana, koji će poslužiti kao osnova za izradu općeg Akcijskog plana, a koji će poslužiti svim ragbi klubovima da ugrade projekt HERA u svoje aktivnosti. Partneri su razgovarali o izvršenim aktivnostima na dosadašnjem razvoju i testiranju HERA programa. Program HERA će bit dostupan široj javnosti i svim ragbi klubovima po završetku svih projektnih aktivnosti, a kao rezultat HERA projekta. Program HERA služiti će svim ragbi klubovima koji su voljni baviti se tjelesnim aktivnostima, prehranom i mentalnim zdravljem djece i mladih uz uključivanje SCforH (Sports Clubs for Health) principa u svoje redovite aktivnosti. Razgovaralo se i o detaljima predviđene druge HERA radionice.


HERA Project consortium management staff during 3rd Project meeting


Subota 17-ti i nedjelja 18-ti lipnja 2023. su bili rezervirani za glavni događaj pod nazivom „drugi HERA kamp“ s ciljem promicanja ragbija kao HEPA (Health-Enhancing Physical Activity) s djecom i mladima do 16 godina, trenerima i volonterima iz oba partnerska kluba.Subotnji jutarnji trening ragbija na igralištu Rugby Ljubljana


Nakon zajedničkog subotnjeg jutarnjeg treninga na igralištu Rugby Ljubljana, svi sudionici su krenuli u šetnju i planinarenje kako bi upoznali važnost opće tjelesne aktivnosti. Nakon šetnje i planinarenja, svi sudionici su se vratili na Rugby Ljubljana igralište i podijelili svoja iskustva o provedenim aktivnostima.


Pješačenje i planinarenje (Ragbi Ljubljana – Šmarna gora -RK Ljubljana)


Subota popodne bila je rezervirana za slobodno vrijeme, pa je gostujući klub otišao na biciklijadu i kupanje u kojem su sudionici potrošili svu preostalu energiju nakon ranijih sportskih aktivnosti u HERA kampu toga dana.
Poslijepodne - slobodno vrijemeDrugi dan HERA kampa bio je rezerviran za sve vrste sportskih igara vezanih uz ragbi (ragbi touch, igra ragbi graničar, ragbi štafeta). Nakon sportskih aktivnosti svi sudionici su imali ručak na kojem su podijelili svoja iskustva tijekom drugog HERA kampa..U nedjelju je nakon završenih sportskih aktivnosti u HERA kampu održana druga HERA radionica za menadžment klubova i trenere. Sudionici su održali radionicu na temu implementacije HERA programa u lokalnim ragbi klubovima.
druga HERA radionica - management klubova i treneriNa kraju vikenda svi sudionici iz oba partnerska kluba su izrazili svoje zadovoljstvo događanjima tijekom cijelog vikenda i entuzijazam za sljedeći treći I završni HERA kamp koji će se održati u Zagrebu, u prosincu 2023., a koji će zaključiti sve aktivnosti sudionika s trećom radionicom o promicanju koristi HERA Programa za djecu i mlade.


“Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.”

Commentaires


bottom of page