top of page

2017. GODINA ZA PAMĆENJE

Ako smo sezonu 2015/16 ocijenili kao više nego uspješnu pa čak možda i najuspješniju zadnjih 10-15 godina niti 2016/17 nimalo ne zaostaje. Čak što više, stvorene su pretpostavke da 2018. bude izuzetna.Saniori su u nastavku PH u proljeće 2017. krenuli s jasnim ciljem. Ostati za petama Nadi i pokušati u izravnom sučeljavanju doći do titule prvaka. Počelo je dobro pobjedama protiv Čelika u Tešnju u test utakmici ( 31:45) , Sinja ( 0:20) i Zagreba ( 5:48). Kao i 2016. ( 28.03.2016. Mladost -Nada 22:22) Mladost je na svom terenu trebala pobjedu protiv Splićana da ostane u utrci za vrh. U napetoj i do kraja rezultatski neizvjesnoj utakmici Nada pobjeđuje 11:19. i ostavlja Krticama da se zadovolje sa još jednom titulom viceprvaka.U nastavku momci sa Save uzimaju još dva skalpa. Makarska Rivijera (15:57) i Sinj (37:29).Mladostašima ostaje borba za obranu titule prvaka u R7's kako bi na Savu donijeli još jednu kantu. Sve išlo po planu na završnom turniru u Splitu. Pa čak i u finalnoj utakmici skoro do zadnje sekunde. Na Starom placu Krtice izvanrednom igrom vode 5:7. Pobjeda je gotgvo sigurna ali pred sam zadnji zvižduk suca Nada polaganjem i pretvaranjem pobjeđuje 12:7. Još jedna titula viceprvaka.Boje Mladosti branili su : Buljac, Biškić, Bunić, Ivanković, Jurišić, Vlašić, Muhoberac, Oxenham, Galić, Peršić, Damjanić. Već slijedeći vikend Krtice kreću na svoju najznačajniju ali i najuspješniju inozemnu turneju. Kao Hrvatski pobjednici sedmice u 2016. sudjeluju na jakom međunarodnom turniru u St. Peterburgu, neslužbenom Evropskom prvenstvu R7's. Kako bi osigurali dostatna financijska sredstva za zahtjevno putovanje pokrenuta je Crowfunding kampanja. Po prvi put u Hrvatskoj jedan sportski klub popunio je svoj budžet na ovaj način. Bravo !. Put u Rusiju bio je više nego uspješan. Motivirajući, s puno jakih utakmica, naročito za mlade igrače kao i poticaj za budući bolji i uporniji rad. Godinu dana ranije na istom turniru nastupila je Nada i osvojila visoko 6. mjesto. Mladostaši su željeli ponoviti taj uspjeh ali su dostigli i stepenicu više. U konkurenciji momčadi iz Švicarske, Turske, Litve, Moldavije, Latvije, Bjelorusije, Finske i Rusije osvojili su izvanredno 5. mjesto, a uz to pobrali sve simpatije domaće publike. U borbi za 5. mjesto deklasirali su odličnu momčad White Wolves ( Moldavija ) s visokih 29:7. U St Peterburgu su igrali: Bunić, Šuta, Buljac 5, Muhoberac 7, Vlašić 5, Jurišić 39, Ivanković 13, Galić, Oxenham 15, Damjanić, Peršić 10.

Svojim navijačima i simpatizerima, ostalim članovima kluba i ragbi prijateljima diljem Hrvatske i šire kao i svima koji su svojim prilogom pomogli da otputuju u "Veneciji sjevera" su poslali iskrenu poruku " FROM RUSSIA WITH LOVE "


Ljetnu stanku trener Šuta iskoristio je za brušenje forme i uigravanje novih taktičkih varijanti , svjestan da jesen donosi nikad veće izazove.Već 04.09. Krtice na poziv tehničkog sponzora Macron-a putuje u Parmu , da utakmicom protiv donedavnog prvoligaša, Amatori Parma Rugby , uveličaju otvaranje Macron-ovog ragbi dućana u prostoru Kampa Talijanskog ragbi saveza , ujedno stadionu poznatih Zebri. Iako gube u poluvremenu (12:10) Mladostaši se ne predaju i na kraju pobjeđuju renomiranog protivnika 26:29. 26.09. u okviru projekta "Dunav kup" gostuju u Mađarskom Esztergomu. Iako nekompletni Zagrepčani pružaju snažan otpor višestrukom prvaku Mađarske i gube 16:14.


I kreće Prvenstvo Hrvatske u novom formatu. Svi u klubu su više nego sigurni da je došlo vrijeme da pomrse račune neprikosnovenom prvaku iz Splita i konačno donesu željenu kantu u Zagreb. Krtice uvjerljivo iako teže nego se očekivalo prolaze Zagreb ( 33:0). U 3. kolu 30.09. nagazna mina na Savi. Nakon izvanredne igre s obje strane Sinj iz Zagreba odlazi s pobjedom (12:20). San o borbi za vrh izgleda stvarno kao san, a dionice Mladosti potonule na vrlo nisku razinu.

U slijedećem kolu Krtice putuju na noge Nadi. Očekivala se rutinska pobjeda domaćina ali tako nisu mislili u Mladosti. Od samog početka preuzimaju inicijativu. Iako je Nada povela Krtice su zaključile poluvrijeme s 10:24. iznenađenje je bilo na pomolu. Unatoć silnim pritiscima i većoj dominaciji domaćih u drugom dijelu Zagrepčani su na krilima "Princa od Save" , Nika Jurišića ali i izvanrednoj igri i borbenosti cijjele ekipe ostvarili pobjedu rezultatom 29:34. Mnoge generacije sa Save sanjale su , još od 1958. pobijediti Nadu u Splitu. Ovo je potpuno zaslušeno ostvarila momčad u sastavu: M.Slaviček, Stipić,Biškić,Sekulić, Galić, Dumančić, Buljac, Bunić, Jurišić 24, Galic, Ivanković, Šuta, Vlašić, Peršić 5, Filković,, Crnjobrnja, Buljanović, Šakić, Karapetrić, Vuković, K.Slaviček, Dominko 5. Mladost se vraća u borbu za prvo mjesto.U nastavku poraz od Ljubljane ( 69:8) i dvije pobjede ,. Zagreb (7:22) i Ljubljana (38:26) te još jedan ogled s Nadom, ovaj put na Savi. Znalo se da Splićani lako ne praštaju poraze. Očekivano, odigrana je tvrda i kvalitetna ali izuzetno korektna utakmica. I desilo se ono što se rijetko događa. Mladost po drugi put za redom pobjeđuje Nadu , (26:22). Vrata za doigravanje za prvaka su širom otvorena ali još treba preskočiti odličnu ekipu Sinja i to na njihovom terenu. Ali i to je riješeno uvjerljivom pobjedom usred Sinja (10:39). Prema starom sistemu natjecanja Mladost bi osvojila titulu prvaka , a ovako mora u finalnom doigravanju protiv Nade 21.04.2018. dokazati svoju snagu. Za ovu godinu priča s Nadom nije gotova. Igrom ždrijeba i treći susret Mladosti i Nade i to u polufinalu Kupa. 16.12. po izuzeno hladnom i vjetrovitom vremenu treći okršaj istih protivnika u manje od dva mjeseca. Kao šlag na tortu Krtice su odigrale maestralno i unatoč svim pokušajima gostiju da pruže otpor i odvedu rezultat na svoju stranu i igrom i rezultatom su deklasirani s (25:5).Treba spomenuti junake koji su za "Savske legije" izvojevali treću pobjedu u nizu protiv "vječitog" prvaka. M.Slaviček, Brečić 10, Biškić, Buljanović, Sekulić, Dumančić, Galić, Buljac, K.Slaviček, Jurišić 10, Vlašić 5, Ivanković ( preko 20 obaranja), Oxenham, Galic, Peršić, Stipić, Crnjobrnja, Bolić, Bunić, Šuta. Koji veličanstveni kraj godine, a dogodine dva finala.


Najvažniji je bio nastup na U16 , "VI Tradicionalnom turniru Krtica". Osvojeno je drugo mjesto iza talijanskog RC Venjilia. Lijep uspjeh nakon titule viceprvaka Hrvatske. Na još jednom odlično organiziranom turniru za Mladost su igrali : Kultan, Kajfeš, T.Kljaić, Nejc, Toconj, Pranjić, Vešligaj, Kovačević, M.Kljaić, Batosan, Buljanović, Poje, Broz i Gorazd pod vodstvom trenera T.Jankovića.


Dio ekipe U18 prešao je u seniore tako da nisu imali puno nastupa. Na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj za reprezenrtaciju su nastupili M.Kolić i B.Karapertić. I Ženski akademski ragbi klub Mladost imao je više nego sadržajnu sezonu. Cure su nastupile na 5 međunarodnih turnira i 4 službena turnira HRS-a. Kroz dva turnira za prvenstvo Hrvatske osvojeno je drugo mjesto kao i u Kupu.Djevojke su već tradicionalno nastupile na velikom turniru u Rovigu i osvojile respektabilno treće mjesto .Krajem sezone ogledale su se na dvodnevnom turniru u Dubrovniku sa ekipama iz Slovenije, Austrije , Bosne i Hercegovine i Hrvatske.Na kraju nam je poželjeti u 2018. nastavak dobre 2017. godine i još bolje sportske rezultate s pokojom titulom. Kao i to ,da i dalje najvatrenija ragbi navijačka grupa u zemlji PVC bude uz svoje Krtice. PUPMP

bottom of page