top of page

KRTICA 2017 - Mladost druga

Na terenu SC Savica u subotu 10.06. održan je 8. Međunarodni ragbi turnir "Krtica 2017" za kategoriju U 16. U posljednji čas dolazak na turnir su otkazale momčadi iz Italije , Slovenije i Češke. Na turniru su nastupile ekipe RC Venjulia Trst ( Italija), RK Zagreb, RK Nada-Split i domaćin HARK Mladost.

Za ovaj uzrast prikazan je vrlo kvalitetan ragbi s puno dobrih pojedinačnih poteza ali i visokom razinom kolektivne igre. Postignuti su slijedeći rezultati: HARK Mladost - RK Zagreb 17:0 , RK Nada - RC Venjulia 0:24 , HARK Mladost - RK Nada 14:5 , RK Zagreb - RC Venjulia 0:36 , RK Nada - RCK Zagreb 22:7, HARK Mladost - RC Venjulia 0:7.

Posebno atraktivne bila je utakmica Mladosti i Nade. Mlade Krtice su u atraktivnoj igri pobijedili vršnjake iz Splita uvjerljivo 14:5 i donekle se revanširali za poraz u Splitu u finalu Prvenstva Hrvatske. I Lavići s Rudeša dobrano su namučili favoriziranu momčad Nade koja je tek pred kraj utakmice slomila jak otpor zagrepčana i odnijela pobjedu 22:7. Poslastica i najkvalitetnija bila je ujedno i posljednja utakmica Turnira u kojoj su gosti iz Trsta pobjedili domaćina Mladost 7:0.

Talijani su tako osvojili 8. Trofej Krtica. Mladost je bila druga , Nada treća i Zagreb četvrti. Lijepo subotnje poslijepodne uz mlade ragbijaše.

Za Mladost su nastupili Filip Kultan, Leon Kajfeš, Tonko Kljaić, Nejc, Darin Toconj, Ante Pranjić, Mihael Vešligaj, Josip Kovačević, Mišel Kljaić, Antonio Batostan, Matej Buljanović, Andrija Poje, Dominik Broz, i Šimun Gorazd, pod vodstvom trenera Tihomira Jankovića. Pored dobre organizacije od strane HARK Mladost posebno treba istaknuti i zahvaliti Hrvatskoj vojsci čiji su pripadnici sve sudionike Turnira počastili izvrsnim vojničkim grahom.

bottom of page