top of page

Prvenstvo Hrvatske 10. Kolo Mladost viceprvak!


Završeno je PH za sezonu 2015/16 . Nada je u Splitu očekivano visoko porazila Zagreb 71:12 ( 38:0) i sasvim zasluženo osvojila 14. u nizu, naslov prvaka Hrvatske.Cijelo prvenstvo glavni konkurent Mladost bio je na korak do osvajanja titule. Ali iako pomlađena ,momčad Nade je u odlučujućem susretu u 7.kolu, u Zagrebu ,nakon što je bila na konopcima ,izvukla neriješeno 22:22. I samo teorija je mogla spriječiti slavlje Splićana.


Drugi susret 10. kola se na žalost, kako smo i predvidjeli ,nije odigrao. Makarani nisu došli u Zagreb i tako umanjili Krticama gušt proslave osvajanja drugog mjesta, pobjedom .


U Metkoviću je odigrana prva međunarodna ragbi utakmica u tom gradu. Gosti iz Tešnja ,RK TRK bili su bolji od domaćina 24:36. Čestitke Metkovcima na organizaciji i TRK-u na pobjedi. U Zagrebu je u organizaciji Ženskog Akademskog Ragbi Kluba Mladost, organiziran Turnir u sedmici za žene " Mladost 7's" na kojem su nastupale ekipe Zagrebe, Nade, Sinja, Ljubljane ,Budimpešte i domaća Mladost. U finalu je Nada pobjedila Mladost i osvojila Turnir. Čestitke.


Naši susjedi su u okviru Evropskog prvenstva ostvarili važne pobjede. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je pobjedila Bugarsku u gostima 15:23 i tako uvjerljivo osvojila 2D diviziju i u slijedećem ciklusu idu u viši rang. Slovenija je u Ljubljani bila bolja od Austrije 28:23. U zadnjem kolu na gostovanju U Luxemburgu trebali bi ostvariti pobjedu kako bi osvojili prvo mjesto u svojoj 2C diviziji.


ZS

bottom of page