top of page

Prvenstvo Hrvatske 6. kolo


Na Rudešu nastavak Prvenstva. Mladost je u utakmicu ušla kao izraziti favorit. To se odmah vidjelo i po situaciji na terenu jer su Krtice od samog početka nemetnuli napadački tempo. Zagreb se dobro i organizirano branio i držao goste van svojih 22. Prvu izvjesniju akciju gosti su imali u 8. minuti ali je Oxenham zaustavljen na samoj liniji zgoditka. Ali već u nastavku akcije Mladost osvaja loptu iz skrama. Bunić daje Oxenhamu koji vuče lijevo prema autu okreće na drugu stranu do Juričića koji dugom loptom upošljava Šutu, a ovaj Vlašića u punom trku koji polaže za 0:5, a Jurišić je siguran za 0:7.


U 14. Jurišić iz kazne diže na 0:10. U 18.minuti vrlo smislena akcija Krtica. U rijetkim situacijama kada su bijeli u 22 Mladosti gube loptu i Šuta po lijevoj strani uz nekoliko pirueta izvacuje više zagrebaša iz sedla.Dugi nezaustavljivi trk u polje domaćina, predaje loptu Jurišiću koji šalje po čevape nekoli igrača u bijelom, i na liniji 22 domaćih dodaje Buljcu ovaj produžuje do Udovičića, Jurišić ulazi u križanje osvaja nekoliko metara i daje loptu za danas vrlo raspoloženog Vlašića. Zagreb 0 , Mladost 15, Jurišić diže na 0:17.


Već u 29. definitivna potvrda superiornosti trupa sa Save. Oko centra loptu dobiva Jurišić i u prepoznatljivom trku sa nekoliko side stepova prelazi 5-6 zagrebaša i polaže, te uz pretvaranje postavlja rezultat poluvremena 0:24. Do kraja poluvremena su zagrebaši imali dvije ozbiljenije akcije ali bez završnice.U drugom dijelu trener Šuta dao je priliku mlađim i neiskusnijim igračima ali uz nešto ravnopravniju borbu rezultatski je Mladost nastavila niz.


U 43. Udovičić polaže ,a "Princ od Save" pretvara za 0:31.Onda negdje sve do 60. minute puno pogrešaka s obje strane.Raspad sistema i po malo divlja igra. Nakon toga opet više reda u igri i u 62. Jurišić povećava na 0:36, a u 69. danas vidljivo željan igre, Sekovanec polaže za 0:41, a Jurišić postavlja konačnih 0:43.

Više nego zaslužena pobjeda lidera u gradu, uz stalnu i glasnu podršku vjernih navijača iz PVC-a. U slijedeću subotu ( 26.03. ) pred ekipom trenera Šute je gotovo pa ispit generacije. U goste dolazi Nada i u slučaju pobjede Krtice bi istaknuli ozbiljnu kanditaturu za 1. mjesto. U drugoj utakmici 6. kola Makarska R. uvjerljivo je pobijedila Sinj 31:8. Odigrane su i utakmice RRC-a. Ljubljana je s 37:19 pobijedila Sportex Beograd , a Čelik je u Zenici protiv Donau Wien došao do prve pobjede 24:14.


RK Zagreb - HARK Mladost 0:43 ( 0:24)

Igralište na Rudešu

Sudac: Trbić

Gledatelja: 300


RK Zagreb: Krpan,Burazović,Juss, Fatović, Rešković, Kramarić, Gaić, Mihaljević,, I.Zelić, Belobrajdić, Josipović, Kadić,,Jurić,, Romčević-Vlahović, Konstanšek, Birkić, Lesar, Holjevac, Slavićek, J.Zelić, Marton,Matoša


HARK Mladost: Biškić, Brečić, Udovičić 5, Buljac, Grman, Dumančić, Galić,Bljajić,Bunić, Jurišić 23, Šuta, Ivanković, Oxenham, Vlašić 10, Sekovanec 5, Stipić, Klenović, Validžić,,Puncikar,, Crnobrnja, Vuković, Galic,Ivan Latković


ZS

bottom of page