top of page

HARK Mladost 39-5 RK Zagreb


Još jedan gradski derbi, ovaj put u 1/4 finalu Kupa. Kao i uvijek očekivala se izjednačena borba, a tako je i bilo. Trener Mladosti Šuta iznenadio je postavom prve 15-torice, naročito u skupu. Postavio je dosta iskusnih sa nekolicinom mladih gotovo juniora. Zagreb je to pokušao iskoristiti i od prve minute nametnuo se kao momčad koja vodi igru. Tako je i bilo ali samo do linije 22 metra Mladosti. Dalje nije išlo. Krtice su iako pod stalnim pritiscima vrlo dobrom i pokretljivom obranom lomili sve napade gostiju. U jednom od rijetkih napada domaćini su "osvojili" kaznu koju je u 20. minuti Ivanković realizirao za 3:0.

Lavovi i dalje uporno napadaju ali bez završnog poentiranja. U 31. zbog povrede izlazi Galić i mijenja ga Bljajić kojem ubrzo u jednom sudaru puca arkada ali ga sudac nakon što je "izflasteriran" ne pušta u igru (?) Obrambene linije Mladosti odradile su vrhunski posao i na odmor se otišlo s rezultatom 3:0.

U drugom dijelu ponavlja se slika iz prvih 40 minuta. Zagreb napada , a domaćini smireno bez panike otklanjaju sve opasnosti. I onda BLITZ . U 50. prvo neuspješno ubacivanje u aut Mladosti pa Zagreba i Krtice dobijaju ubacivanje u skram. Osvojenu loptu prima danas više nego raspoloženi Dumančić osvaja desetak metara .Iz raka Vuković lukavo puca naprijed uz desnu aut liniju, loptu prvi hvata Buljac koji s Grmanom i Katančićem ,na 6-7 metara od skor linije,formira novi rak iz kojeg Buljanović spretno polaže za 8:0. Ivanković pretvara za sad već sigurnih 10:0.

Zagreb ne posustaje i s novih 5 svježih igrača želi materijalizirati terensku premoć. Nakon nekoliko uspješnih udara , jednog auta i dva skupa na 5 metara od linije zgoditka Mladosti u 61 I.Josipović polaže za 10:5. Ali već u 64. ljepotica utakmice. Aut s lijeve strane za Zagreb koji "krade" Buljac spušta za Bunića koji loptu sjajno prenosi do Grmana koji ulazi u rak iz kojeg opet Bunić diže za Ivankovića koji pakira Oxenhamu koji kao slalomaš prolazi trojicu zagrebaša daje okretnom Vlašiću koji polaže za 15:5 ,a Ivanković pretvara za 17:5. Potopljene su i zadnje nade zagrebaša da bi mogli doći do pobjede.

U 72. u igru ulaze Jurišić,Šuta i Biškić. I " Mam se druga slika kaže". Umorni i rezignirani igrači Zagreba nisu mogli izdržati udar Krtica, pojačanih reprezentativcima. U 73. nakon solo prodora Jurišića od preko 40 metara i nekoliko slanja po novine igrača Zagreba, preko Šute i Vukovića lopta dolazi do ,povratnika na teren Sekovaneca, koji diže na 22:5. Već u 74. brzo izvedena kazna Mladosti. Zagreb je na krivoj nozi i Jurišić polaže za 27:5, a Ivanković zabija za 29:5.U 78 minuti mala minijatura Jurišića i Bunića koji su duboko u svojoj polovici igrališta krenuli s akcijom, i u nekoliko izmjena dodavanja izmješali i iz sedla izbacili zagrebaše da bi Jurišić uposlio Sekovaneca koji poentira za 34:5.U zadnjoj minuti vrlo probojiti Oxenham polaže za završnih 39:5.

Sve u svemu lijepa ragbi subota u kojoj su Krtice sa Save potvrdili primat u metropoli. Trener Šuta izvanredno je taktički i strateški postavio momčad i ubacivao u igru prave igrače u pravo vrijeme. Treba pohvaliti mlade snage sa Save, Grmana,Vukovića,Puncikara , Galića, Vlašića, Bakulu i Latkovića koji iz utakmiceu utakmicu evidentno napreduju. Posebne pohvale zaslužuje junior Katančić koji je junački odradio cijelu utakmicu. Već u slijedeću subotu malo jači izazov.

U 1/2 finalu dolazi uvijek neugodna Makarska koja će biti posebno motivirana nakon poraza od "Legija sa Save",u zadnjem susretu u Makarskoj. Ako prođu i tu neugodnu prepreku Krtice u finalu čeka uvijek favorit br 1, Nada. Nikad dinamičniji završetak sezone na Savi.


Zagreb.

Igralište Mladosti na Savi .

Sudac Trbić,

Gledatelja 76

HARK Mladost : Buljanović 5, Katančić, Stipić, Puncikar, Grman, Galić, Dumančić, Buljac, Vuković, Ivanković 9, Galic, Vlašić 5, Oxenham 5, Latković, Sekovanec 10, Brečić, Bljajić,Crnobrnja, Bunić, Bakula, Jurišić 5, Šuta, Biškić

RK Zagreb: Golubić, Burazorović, Juss, Rašković, Lesar, Barkić, Galić, Jureško, K.Slaviček, Belobrajdić,I.Zelić, Zagorišek, Kramarić, Romčević, Konstanšek, Josipović 5,Akmačić, Janković,Holjevac,J.Zelić, Aleksić, J.Ivo Josipović


ZS

bottom of page