top of page

Hrvatska 34-27 Malta


Danas je u Splitu odigrana utakmica Hrvatska:Malta, a kao što je i predviđano, bio je to zanimljiv i neizvjestan susret, u kojem je Hrvatska na kraju upisala važnu pobjedu i čvrsto zasjela na treće mjesto skupine 2A Europskog kupa nacija.




Hrvatska je bolje otvorila susret te već u 7. minuti preko Jasona Newtona povela 3:0, nakon čega naši reprezentativci pokazuju nadmoć na terenu, što rezultira prekrasnom akcijom iz koje kapetan Nik Jurišić postiže prvo polaganje na utakmici te nakon pretvaranja Newtona Hrvatska vodi 10:0. Od 20. minute susreta Malta preuzima inicijativu te prvo smanjuje vodstvo na 10:3, a onda se polaganjem približava na 10:8. Nakon perioda dominacije Malte, Hrvatska se opet budi te do kraja poluvremena Newton još dva puta polaže za zgoditak da bi se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 23:11.


U nastavku susreta prve poene postiže Malta te smanjuje rezultat na 23:14, no odgovor Hrvatske se nije dugo čekao; već u 56. minuti slijedi odlična reakcija danas najboljeg pojedinca Jasona Newtona, koji presijeca loptu u liniji Malte i poentira za 28:14. Iako je brojna publika u Splitu očekivala da će od toga trenutka Hrvatska utakmicu rutinski privesti kraju, u 63. minuti Malta ponovno smanjuje rezultat na neugodnih 28:21 te do kraja susreta stalnim pritiskom drži utakmicu u rezultatskoj neizvjesnosti. Pokušaji Maltežana ipak ne uspijevaju; svaki puta kada bi smanjili rezultat na dostižnih 7 razlike, odlični Newton bi iz kaznenog udarca ponovno poentirao i vratio Hrvatsku na 10 razlike.


Na samom kraju Grčić dobiva žuti karton (isključenje 10 minuta) te se naši reprezentativci u zadnjih 5 minuta grčevito bore da bi sačuvali pobjedu s igračem manje. Konačni rezultat bio je 34:27 te ovim putem čestitamo našoj reprezentaciji na drugoj pobjedi zaredom i ostvarenom cilju za ovaj reprezentativni ciklus.


SASTAVI:


HRVATSKA: Miljak, Brečić, Udovičić, Jureško, Marčić, Jurčević, Galić, Rowe, Newton, Hakaraia, Šuta, Jurišić, Burazin, Lerotić, Vinac, Čorić, Biškić, Perić, Perlain, Grle, Popović, Rosso, Grčić


MALTA: Holliday, Galdes, Collins, Cassar, Deguara, Watts, Apsee, Davey, Holloway T., Holloway R., Borg A., Busuttil, Quarendon, Stivala, Kirk, Spiteri, Zammit, Ellul, Borg B., Briffa, Galea, Matthews, Cordle


Originalni Tekst: www.rugby.hr

bottom of page