top of page

HARK Mladost 53-14 RK Zagreb

Već u prvom kolu PH gradski derbi.Počelo je poletno i žustro s obje strane. No već nakon nekoliko minuta vidjelo se da Krtice ne misle propustiti šansu za prve bodove unatoč puno iskusnije ekipe, na drugoj strani.Mladost je stvarala opasnije prilike . U osmoj minuti solo dionica Nika Jurišića . U karakterističnom step trku prolazi nekoliko igrača u bijelom ali ga na liniji 22 zaustavlja Jureško. Nakon dosuđenog skupa mladostaši dolaze do lopte koju danas vrlo pokretni Bunić dodaje na lijevo Jurišiću koji daje Šuti.Šuta nakon nekoliko osvojenih metara vraća Jurišiću koji preciznim šutom uz desnu aut liniju pronalazi mladog Vlašića koji u punom trku prolazi dvojicu zagrebaša i polaže za početnih 5:0.


Samo nekoliko minuta kasnije brz protuudar Zagreba. Gosti u nekoliko dodavanja dolaze do linije zgoditka ali Vlašić uspjeva spriječiti polaganje. U 18. kazna za Mladost na 25 metara od gola. Lak zadatak za Jurišića. 8:0.U 22. prekrasna akcija Krtica. Jurišić je krenuo iz vlastita 22 metra osvojio puno prostora . Predaje loptu Šuti koji uigrano vraća Niku koji upošljava Oxenhama kojeg na crti 10met. u prostoru Zagreba zaustavlja sveprisutni i vrlo angažirani Jureško.


Ali otpor gostiju iz Rudeša nije dugo trajao u 26.nakon nekoliko čvrstih rakova u prostoru 22 Bunić brzom loptom pronalazi Oxenhama koji prenosi na Jurišića koji s već oprobanim receptom ,nogom uz aut ponovo pronalazi Vlašića i Mladost ima sigurnih 13:0 koji u 29. povećavaju na 20:0.Nakon pet šest dodavanja u liniji lopta dolazi do Galica. "Struja express" prolazi uz samu aut liniju i polaže pod rašlje, a Jurišić pretvara. Do kraja poluvremena još raste pritisak domaćih koji preko Galica ( 36.min. )i Šute ( 40.min.) uz pretvvaranje Jurišića prvi dio igre završavaju s uvjerljivih 32:0.


Drugo poluvrijeme počelo je snažnim pritiskom gostiju koji već u 42. nakon auta na pet metara u polju Mladosti osvajaju loptu slažu mol i vrlo uigrano ulaze i Jureško polaža za 32:5, a Belobrajdić pretvara za i smanjuje na 32:7. Pritisak Lavova se nastavlja i u 45. nakon što se igrači Mladosti na 10 metara od svog skor prostora nisu povukli nakon dosuđene kazne sudac Nikolić dosuđuje kazneni skor . Belobrajdić uspješan za 32:14. Sve do 60-te minute Zagreb uspjeva održati ravnotežu na terenu.Ali u toku vrlo lijepe akcije gube loptu u 22.metra Mladosti. Dečki sa Save to vrlo vješto koriste i u brzom protunapadu Preko Buljca, Biškića, Dumančića Oxenhama, Šute i Jurišića lopta dolazi na desno do Galica. I opet uz sam aut "Struja express" polaže.Jurišić pretvara za 39:14. Do kraja utakmice Krtice rutinski odrađuju stvari i polaganjima Šute i Biškića i udarcima Jurišića postavljaju konačnih, vrlo uvjerljivih 53:14.


Više nego zaslužena pobjeda u dopadljivoj, tehnički dotjeranoj igri s velikim brojem preciznih dodavanja, križanja,sigurnih obaranja i čvrstih rakova u nekoliko faza te discipline u momčadi tijekom cijele utakmice. Već nakon nekoliko utakmica vidi se rukopis trenera Šute. Bravo. Igrač utakmice mladi i srčani Jan Vlašić. Već za sedam dana Krtice čeka pravi ispit ,u Splitu protiv ranjene Nade koja je na Starom placu na opće iznenađenje izgubila od Ljubljane 22:28 ( 8:15 )


Gledatelja: 200

Sudac: Nikolić


ZS

bottom of page