top of page

MLADOST SUPERIORNA NA SEDMICI


Zagreb 30.05.2015.

Prvenstvo Hrvatske Ragbi 7

Prednatjecanje regija sjever

MLADOST SUPERIORNA

Subota je dan za ragbi i to ove subote, za Ragbi 7. Igralište HARK Mladost bilo je danas puno ragbijaša i ragbijašica te ljubitelja ragbija.

Žene su uz sudjelovanje momčadi Mladosti, Čelika i Budimpešte igrale svoj Turnir.

Muški su se sastali kako bi odlučili koje tri momčadi idu slijedeće subote na završni turnir prvenstva Hrvatske u Splitu.

S obzirom da su se pojavile 4 momčadi ( RK Lokomotiva, HARK Mladost , Grad Rijeka i RK Zagreb - RK Sisak odustao) igrao je svako sa svakim.

Rezultati:

RK Zagreb : Grad Rijeka 19:7 ( 14 : 0 )

HARK Mladost : RK Lokomotiva 21 : 0 ( 14 : 0 )

Jurišić 16, Galic 5

Grad Rijeka : RK Lokomotiva 5 : 24 ( 0 : 17 )

RK Zagreb : HARK Mladost 0 : 19 ( 0 : 14 )

Jurišić 7, Šuta 7, Galic 5

HARK Mladost : Grad Rijeka 45 : 0 ( 31 : 0 )

Vlašić 5, Bunić 11, Jurišić 5, Vuković 7, Biškić 5, Buljac 5 Muhoberec 2, Galic 5,

U razigravanju za plasman, prvo su igrali Grad Rijeka i RK Zagreb. Kao što se i očekivalo 3. mjesto i ulazak u završni turnir osvojili su igrači Zagreba pobjedom 19 : 7 ( 14 : 7 ). No mora se reći puno teže no što je to itko očekivao. Igrači Rijeke vrlo dobro su parirali iskusnijoj momčadi s Rudeša tako da je utakmica bila neizvjesna gotovo do samog kraja.

Za prvo mjesto HARK Mladost : RK Lokomotiva 40 : 7 ( 33 : 0 )

Dumančić 10, Ivanković 14, Bunić 2, Muhoberec, 9, Jurišić 5

U finalnoj utakmici ( 2 x 10 min. ) momčad domaćina dokazala je svu superiornost koju su danas pokazali. Izuzetno dobra, tehnički dotjerana , brza i mlada momčad Lokomotive nije imala nikakve šanse protiv danas raspoloženih Krtica.

Već od prve minute momci sa Save nametnuli su svoj ritam i način igre smišljeno , ne brzajući gradili akcije i onda u pravom momentu prolazili kroz pukotine u obrani Lokomotive. Velik broj igrača koji su postigli polaganje govori i visokom stupnju uigranosti i prave kolektivne igre. Posebno raduje što su se u dobru i efikasnu igru uklopili mladi Vuković, Galić, Vlašić i Biškić.

Pravi test kako za Mladost tako i ostale momčadi iz Zagreba je u subotu u sudaru s momčadima Nade, Sinja i Makarske Rivijere.

Za pobjedničku momčad HARK Mladost nastupali su Šuta , Dumančić, Ivanković, Bunić, Jurišić, Muhoberec, Galic, Buljac, Vuković, Galić, Biškić, Vlašić. Koordinator s klupe bio je Oxenham.

ZS

bottom of page