top of page

PH 1. kolo HARK Mladost : RK Zagreb 26:7 ( 14:7)

PH 1. kolo

HARK Mladost : RK Zagreb 26:7 ( 14:7)

Zagreb. Igralište Mladosti na Savi. Sudac : Trbić. Gledatelja 98

HARK Mladost : Biškić, Brečić, Udovičić, Buljanović, Grman, Galić, Buljac (c), Draženović, Bunić, Ivanković 6, Damjanić, Vlašić 5, Oxenham 10, Vuković, Galic, Crnobrnja, M.Slaviček, Perović, Puncikar, Bljajić, Karapetrić, K.Slaviček

RK Zagreb.:Golubić, Hasija, Burazović, Janković, Rešković, Krmek, Birkić, Jureško, Kadić, J.Zelić 2, Roguljić 5, Belobrajdić, Konstanjšek, Josipović,Romčević-Vlahović, Turčić, Fatović, Galić, Lesar, Kramarić, Lozo, Kellett

Prvenstvo za sezonu 2016/17 krenulo je gradskim derbijem. Mladost iako oslabljena neigranjem svojih ponajboljih igrača ,Jurišića, Šute i Dumančića ostvarila je očekivanu pobjedu te ostvarila cilj i sa četiri polaganja osvojen je bonus bod.

Zagreb koji je u prvu momčad uveo nekolicinu dojučerašnjih juniora pružio je dobar otpor ali očita dugogodišnja frustracija dominacijom Krtica u gradski derbijima uvjetovala je njihovu stalnu igru na rubu incidenta. Prvi dio susreta Krtice su završile sa sedam poena razlike i bez Biškića ( žuti K.) . Kako je na početku drugog poluvremena Perović zaradio crveni karton ekipa sa Save je tako pola utakmice odigrala s igračem manje. Uz to su se dali isprovocirati destruktivnim ponašanjem protivnika i čudnim odlukama suca te je u nekim fazama igra bila divlja, nekonzistetna i bez potrebne discipline. Nastavak utakmice protekao je rezultatski očekivano te je ekipa Nika Jurišića sa dva polaganja Brečića i Oxenhama osigurala pobjedu i ekstra bod.

Posebno je potrebno istaknuti igru igrača utakmice i povratnika u momčad Mladosti Dominika Draženovića, mladog Karapetrića kojem je ovo bila prva utakmica za seniorsku ekipu te Vlašića koji se dobro snašao na poziciji centra i ostvario lijepo pšolaganje.

U momčadi Zagreba treba istaknuti debitanta Rogoljića koji je ujedno ostvario jedino polaganje za Lavove. Bravo. U Splitu je u utakmici proširenog PH-a koja se računala i za RRC, Nada pobijedila Ljubljanu 29:16 (15:6). U utakmici RRC-a RT Dalmacija je u Makarskoj visoko porazila RK Rad iz Beograda rezultatom 59:19 (33:5). Slijedeću subotu (01.10. ) igra se kompletno kolo PH. Sinj osokoljen dobrom igrom njihovih igrača u RT Dalmacija, dočekuje ranjenu Ljubljanu. Zagreb čeka teška utakmica protiv uvijek neugodne i tvrde Makarske Rivijere na Rudešu.

U derbiju prvenstva oslabljena Mladost ide na noge razigranoj Nadi. Za ljubitelje ragbija puno razloga da provedu subotu uz svoje momčadi.

bottom of page