top of page

KREĆEMO! Sezona 2016/17

KREĆEMO ! Sezona 2016/17.

Nakon dugog toplog ljeta, nešto ragbija na pijesku došlo vrijeme za "veliki" ragbi. Neki klubovi još odrađuju pripremnu fazu, a neki već kreću sa službenim utakmicama.

Sezonu otvara, 10.rujna 1. kolo RRC ( Rugby Regional Championship ) u kojem u sezoni 2016/17 nastupaju Nada - Split, Ljubljana, Čelik -Zenica, Rad - Beograd i RT Dalmacija. U prvom kolu sastaju se RT Dalmacija i Rad - Beograd , a Nada na Starom placu dočekuje Čelik iz Zenice. U pripremnoj utakmici (03.09.2016. ) Nada je u Splitu izgubila od RT Dalmacija 14:17.

U subotu je na Rudešu u organizaciji RK Zagreb 3. "Memorijalni turnir Zdenko Jajčević" za veterane.

Seniori RK Zagreb u nedjelju dočekuju, u pripremnoj utakmici, RK Olimpiju iz Ljubljane, koju su prije tjedan dana pobijedili u gostima 9:10.

HARK Mladost u novu sezonu kreću s novim trenerom. Zbog obaveza na fakultetu dosadašnji trener Ivan Šuta je vođenje momčadi prepustio Niku Jurišiću. "Princ od Save" preuzeo je momčad koja je prošlu sezonu odradila vrlo kvalitetno i s dva trofeja ( Kup, Ragbi 7 ) obogatila klupske vitrine. Želja je vodstva kluba i trenera da se nastavi s kvalitetnim i atraktivnim igrama koje bi trebale onda donijeti i dobre rezultate. Krtice sezonu startaju pripremnom utakmicom ( subota , 10.09. ) protiv reprezentacije Austrije, što je već postalo tradicionalno. Ovo je peta pripremna utakmica Austije protiv Mladosti. U dosadašnjim susretima Austrijanci su zabilježili dvije pobjede, Zagrepčani jednu ,a jedna je završila neriješenim rezultatom. Dobra vijest za navijače Krtica, a naročito dečke i cure iz PVC-a je da su se reaktivirali Dominik Draženović, Andrej Mihalj, Denis Muhoberac i Krešimir Marković, a s Rudeša su se na Savu vratili braća Marijan i Krešo Slaviček. I onda 24. rujna kreće natjecateljska sezona 2016/17 prvim kolom Prvenstva Hrvatske protiv gradskog rivala Zagreba. Jedini gradski derbi Hrvatskog ragbija bit će tim zanimljiviji jer i Zagreb ima novog, Novozelandskog trenera. Ragbi se vraća u naše subote. Ljudi radujte se, veselite i uživajte.

bottom of page