top of page

VRLO USPJEŠNA SEZONA 2015/16


Nakon dobre sezone 2014/15 u kojoj je proslavljena i 60. godišnjica osnivanja i kontinuiranog rada kluba ušlo se u novu sa podosta ambicija. Pokazalo se s razlogom.

Upravo završena ragbijaška sezona 2015/16 jedna je rezultatski od najuspješnijih ako ne i

najuspješnija u povijesti kluba. Sve je krenulo osvajanjem Kupa Hrvatske. 12.12.2015. u vitrine kluba je nakon davne,davne 1967. došao prvi pehar osvajača Kupa. Krtice su u jednoj od kvalitetnijih ragbi utakmica u nas, unazad nekoliko godina , pobijedili Nadu 12:6

(7:6). Nada je ostala bez Kupa prvi put nakon 2006. Treba istaći da su poene postigli Vlašić 5, Oxenham 5 i Sekovanec 2. Bila je to kruna gotovodesetljetnog rada na stabilizaciji kluba i izgradnje pobjedničke generacije.

U povijesnu pobjedu svoje znanje i trud su ugradili: Biškić, Brečić, Udovičić, Grman. Galić,Dumančić, Buljac (c) , Bunić, Sekovanec, Vlašić, Ivanković, Oxenham, Galic, Šuta, Bljajić, Stipić,Klenović, Crnobrnja, Vuković, Latković, Bakula., Katančić ( trener Ivan Šuta). Ova pobjeda je timznačajnija jer je Mladost nastupila bez svog ''Princa od Save'' , Nika Jurišića, koji je poslovno biospriječen nastupiti.

U Prvenstvu Hrvatske je Mladost cijelo vrijeme bila na korak do Nade. Prijeloman je trebao biti

susret u Zagrebu 28.03.2016. Krtice su cijelu utakmicu držali vodstvo. Splićani su bili na konopcima u knockdownu , ali ne toliko da ne bi na kraju, izvukli neriješeno 22:22 ( 15:10). Savske legije tako su se još jednom morali zadovoljiti titulom viceprvaka.

Prilika za dokazivanje vrijednosti pružila se u Sisku 18.06. na finalnom turniru PH ''Rugby 7''. U finalu su se očekivano sastali Mladost i Nada. Mladost je uvjerljivo osvojila drugi pehar u ovoj sezoni. Nada je poražena 29:10 (17:5).

Za žuto/crvene nastupili su: Muhoberac, Šuta, Jurišić, Galic, Bunić, Oxenham, Vlašić, Buljac,

Ivanković, Galić, Biškić, Jovanović. Pored klupskih mladostaši su u nikad većem broju odrađivali i posao u reprezentaciji.Tako su dres za Hrvatsku XV oblačili Jurišić, Šuta, Biškić, Udovičić, Buljac, Dumančić, Oxenham ,Bunić i Brečić.

I za kraj sezone reprezentacija Rugby 7 nastupila je u Bugarskoj ( Burgas ) i osvojila prvo mjesto Divizije 1. Od mladostaša nastupili su Jurišić, Muhoberac, Ivanković, Šuta i Biškić.

Sezonu su pored igrača koji su igrali finale Kupa odradili još i Buljanović, Jurišić, Puncikar, Perišić,

Validžić i Zidić.

HARK Mladost je uspješno organizirao i jedan od najjačih kadetskih Turnira ( U 16 ) u ovom dijelu Europe ''Krtica 2016''. Nastupile su momčadi iz Italije, Češke, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Ukupni pobjednik je Talijanska momčad Venjulia pobjedom nad Češkom momčadi Bystrc 17:14. Treba napomenuti da su sve ostale selekcije ( od U 12 do U 20 ) imale uspješnu natjecateljsku sezonu sa velikim brojem utakmica. Sve je začinjeno i ugovorom sa svjetski poznatim proizvođačem sportske opreme , talijanskim MARCON-om koji je tehnički sponzor HARK Mladost. Ukupna ocjena je da je ovo bila izuzetno uspješna sezona i poticaj za još bolju 2016/17.

ZS

bottom of page