top of page

Krtica Turnir 2016


Prekrasan dan na Savici, praznik ragbija, fešta za ljubitelje jajaste lopte i magnet za one koji su to u subotu postali! Ovogodišnje izdanje Krtice, sedmo po redu, okupilo je 8 kadetskih momčadi iz Italije, Češke, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Po mišljenju mnogih, najjači kadetski turnir u ovom dijelu Europe, najbrojniji do sada, najkvalitetniji, ali možda i najvažnije - najizjednačeniji, turnir je pružio cjelodnevni užitak za mnogobrojne gledatelje.


Ove nam je subote i vrijeme išlo na ruku, sunce se periodično skrivalo iza oblaka, pa nije bilo velike vrućine koja bi umanjila tempo igre, a velik broj utakmica i rezultatska neizvjesnost davali su na dinamici i uzbuđenju tijekom cijelog turnira. Prije samog početka turnira sve natjecatelje, volontere i gledatelje pozdravio je gospodin Milan Čolić,pomoćnik pročelnika za sport i mlade i izaslanik gradonačelnika Milana Bandića. Pohvalio je organizaciju i velik broj mladih natjecatelja, međunarodni karakter turnira, a na kraju istaknuo kako je Krtica od iznimnog značaja za ragbi i sport općenito i kako će grad Zagreb podržati ovakve hvalevrijedne manifestacije u budućnosti.


Rezultatski, to je izgledalo ovako:

MLADOST - SELVAZZANO 0:19

NADA - ZAGREB 5:0

VENJULIA - OLIMPIJA 12:7

BYSTRC - RAD 17:0

NADA - OLIMPIJA 12:17

MLADOST - BYSTRC 0:7

VENJULIA - ZAGREB 5:0

RAD - SELVAZZANO 5:22

NADA - VENJULIA 0:5

MLADOST - RAD 5:0

ZAGREB - OLIMPIJA 5:10

BYSTRC- SELVAZZANO 19:7

1/2 finale VENJULIA - SELVAZZANO 7:0

1/2 finale OLIMPIJA - BYSTRC 0:21

za 7.& 8. ZAGREB - RAD 15:5

za 5.& 6. NADA - MLADOST 12:0

za 3.& 4. OLIMPIJA - SELVAZZANO 15:10

finale VENJULIA - BYSTRC 17:14


Iako su sve utakmice bile kvalitetne, finale je stvarno bilo poslastica za sve. Češka momčad povela je 14-0, ali Talijani se vraćaju i u šokantnoj završnici osvajaju turnir. Čestitke momčadi

Venjulia na osvojenom turniru, Bystrcu na vrhunskoj igri, kao i svim drugim momčadima na prikazanom ragbiju i borbenosti. Paralelno s Krticom, na drugom se terenu vodila borba za 3 mjesta koja vode u finale prvenstva Hrvatske u ragbiju 7. Lokomotiva, Rudeš, Novi Zagreb, Rijeka, Sisak i Mladost prvo su u skupinama razigravali za mjesta u 2 polufinala, a kao uvod u finale Krtice, na glavnom su terenu odigrali finale PH ragbi 7 HARK Mladost i Novi Zagreb Ragbi. U atraktivnoj utakmici slavila je Mladost.



data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

HARK Mladost ovom bi se prilikom htio zahvaliti svim klubovima sudionicima i njihovim igračim, trenerima i sucima na odličnim igrama, sportskom ponašanju i fair playu. Htjeli bi zahvaliti i svim volonterima koji su danima radili na organizaciji turnira i bez kojih ovakav veliki događaj ne bi bio moguć. Zahvaljujemo i Ragbi klubu Lokomotiva na gostoprimstvu i pomoći pri smještanju turnira na ŠRC Savica. Zahvale idu i sponzorima, donatorima i prijateljima turnira. Dobre ideje koštaju. :)



Veliko hvala i svim gledateljima, ljubiteljima ragbija, mamama i tatama, sestrama i braći, djedovima, bakama, curama, simpatijama i prijateljima, nadamo se da ste uživali barem onoliko koliko smo mi uživali u organizaciji "Krtice 2016".



Hvala svima i vidimo se na "Krtici 2017"!


HARK Mladost

bottom of page