top of page

NADA IZVUKLA NERIJEŠENO


Koji ragbi dan! Derbi prvenstva ali i vrhunska utakmica koje se nebi posramile niti jače Europske lige. Obje momčadi ušle su u igru svjesne značenja utakmice koja je lomila pitanje prvaka. Mladostaši su od samog početka snažno krenuli s napadima u želji da što prije uhvate prednost. Već u 3. minuti gosti rade kaznu na 15 -tak metara od svog skor prostora Jurišić sigurno pretvara za 3:0. I dalje Krtice napadaju, a Nada tek u 7. minuti prelazi u polje domaćina.


U 10. Sekovanec ne hvata visoku svijeću na svojih 22. Lopta ispada naprijed Nada ima prednost i nakon dva raka mladostaši rade kaznu i Rosso sigurno puca za 3:3. Domaći stalno napadaju ,a skram radi veliki posao i u 5-6 faza preko raka osvajaju teren ali bez konačne realizacije. Napokon u 25. nakon još jednog dugog napada u 6-7 faza Bunić vadi loptu iz raka,prenosi na Šutu koji dodaje Ivankoviću,a ovaj dalje desno na Jurišića koji dugim dodavanjem pronalazi Vlašića ,novog mladog "Sina vjetra" ,koji polaže za 8:3.Jurišić povećava na 10:3. Navijaču Krtica lakše dišu.U 30. još jedan dug i opasan napad Mladosti ali bez završnice Konačno u 39. dugačka akcija Krtica. Na desetak metara od linije zgoditka Nade lopta je nekoliko puta išla od jedne do druge aut linije ali nikako da se stvori rupa u obrani Nade. I konačno nakon svih muka loptu uzima , danas izuzetno borbeni Buljac osvaja nekoliko metara i pakira za Grmana koji zabija za 15:3.I kad se čekao znak suca za odmor Nada u brzom protuudaru preko Burazina i pretvaranjem Rosse smanjuje na 15:10.


U drugi dio Mladost i dalje ulazi beskompromisno ali Nadina obrana efikasno spriječava sve opasne situacije.Ipak u 45. minuti nakon nekoliko sjajnih pokušaja lopta preko Bunića, Jurišića i Šute dolazi do Ivankovića koji polaže za 20:10, a Jurišić sigurno povećava na 22:10. Nada je na konopcima i Krticama treba još jedno polaganje za pobjedu, ekstra bod i komotnu lidersku poziciju na tablici. Nižu se napadi domaćih s ponekim brzim protuudarom plavih. Ali bez rezutata i promjene na semaforu. I u jeku najžešćih napada Nada u brzom protunapadu prvo u 63. preko Rosse smanjuje na 22:15 e da bi u 68. Lerotić položio ,a Rosso pretvorio za 22:22.


Mladostaši se i dalje ne predaju pritišću po svim linijama. U zadnjih 5 minuta najmanje 3 izgledne prilike ali gosti ih svaki put vraćaju s linije zgoditka. Napeto za slom živaca ali rezultata ostaje nepromjenjen. Nada izvukla živu glavu i pokazala da je uvijek opasan i respektabilan protivnik. Pošteno zarađen remi. Mladost nije unatoč izrazitoj premoći uspjela ostvariti toliko željenu pobjedu. Šteta. Ostaje otvoreno pitanje dali su Krtice u zadnjim minutama, kad su imali dvije kazne na dobrim pozicijama, trebali ići po tri poena i pobjedu. ?? Imali bi umjesto jednog , tri boda prednosti na tablici i čekali bi eventualni slabiji dan Nade protiv Makarske. Odgovor ćemo dobiti nakon reprezentativne pauze.


HARK Mladost : Biškić, Udovičić, Brečić, Grman 5, Validžić, Dumančić, Galić, Buljac, Bunić, Jurišić 7, Šuta, Ivanković 5, Oxenham, Vlašić 5, Sekovanec, Stipić, Buljanović, Bljajić, Crnobrnja, Vuković, Galic, Latković, Puncikar


RK Nada : Miljak, Čorić, Marović, Mitrović, Marčić, Beslić, Kodžić, Popović, Antić, Lerotić 5, Vlajčević, Ivančić, Burazin 5 , Vukša, Rosso 12, Borozan, Čulić, Antičević, Perić, Jerčić, Eterović, Generalić


HARK Mladost : RK Nada 22:22 ( 15:10)

Zagreb, Igralište Mladosti na Savi

Sudac :Nikolić

Gledatelja 368


ZS

bottom of page