top of page

2015. Pogled unazad


2014. godinu, pamtit ćemo kao godinu obilježavanja 60. godišnjice kluba. Objavljena je Monografija ,a na terenu su seniori bili uvjerljiviji nego nekoliko godina unazad što je dovelo do dobrih rezultatata u Prvenstvu Hrvatske. Kruna svega bilo je finale RRC-a u kojem je splitska Nada bila bolja 15:36.


U 2015 ušlo se s dosta ambicija i to opravdano.Što je najvažnije ,naše mlade snage su nakon dogo vremena u svim kategorijama ( U13,U16,U18 ) odigrale sve utakmice s dovoljnim brojem igrača. Velik uspjeh za trenere Jankovića, Buljca i Bunića,a posebne pohvale roditeljima naših najmlađih članova. Selekcija U14 izborila je finale Kupa gdje su bolji bili klinci iz RK Nada.


Seniori su na proljeće krenuli su porazom protiv Makarske R. (34:15) pobjedom protiv Zagreba ( 0:29) i općim iznenađenjem sezone , pobjedom protiv Nade ( 35:14) i 20:0 bb, protiv Sinja. Sudjelovali su naši dečki u tradicionalnoj utakmici Sjevera i Juga.Kao najbrojniji u selekciji Sjevera pobjedili su u Splitu (17:21) i obranili "Trofej Drago Lulić". Od Krtica su igrali;Bulat,Brečić, Jazvić, Buljac, Sekovanec, Jurišić, Ivanković, Oxenham, Šuta, Bunić.


Tokom 2015 imali smo i velik broj reprezentativaca Hrvatske (Brečić,Udovičić,Buljac,Jurišić,Sekovanec,Šuta,Oxenham,Biškić ) koji su dali nemali doprinos rezultatima reprezentacije. Naročito u pobjedama protiv Izraela (21:26) i Malte ( 34:27). U RRC ligi boje ekipe Zagrebačkog Ragbi Saveza branili su Biškić, Brečić,Udovičić,Buljac,Bunić, Sekovanec,Ivanković,Oxenham,Galic,Šuta,Stipić,Galić,Jan Vlašić


U Prvenstvu Hrvatske R7 u Splitu dobre igre i pobjede. Lokomotiva 21:0 ; Zagreb 19:0 ; Rijeka 45:0; Lokomotiva 40:7 ; Sinj 26:0 ; Zagreb 26:5 ; Makarska R. 38:0. U finalu je Nada bila uspješnija i nakon 26:14 osvojila prvo mjesto. I onda u jesen 2015. još više utakmica i pobjeda. Protiv Mađarskog višestrukog prvaka Esttegoma 29:24 ; Zagreb 53:14, onda nagazna mina u Splitu protiv Nade 20:0.


U "neobaveznoj" utakmici poraz od Ljubljane 8:22 ali je trener Šuta iskoristio jakog protivnika da testira mlade potencijalne igrače. Uspješno! Onda nakon podužeg razdoblja poraza u Makarskoj, pobjeda nad Makarskom Rivijerom16:26, a u zadnjoj utakmici ovog dijela prvenstva nastradala je momčad Sinja 41:10. Osigurano drugo mjesto kao dobra startna pozicija za proljeće 2016.


U Kupu smo se nadali finalu i dobili Lokomotivu 20:0 bb. Zagreb je pružao otpor do 60. min protiv kombinirane momčadi Krtica s dosta juniora. Kad je trener Šuta ubacio nekoliko pripadnika elitne jedinice rezultat je brzo postavljen na 39:5. Kako se i predviđalo Makarska R. nije došla na polufinale u Zagreb ( 20:0 bb).

U finalu ono o čemu su mnogi sanjali ali se nisu usudili glasno izreći. Mladost je nadigrala Nadu ( 12:6 ) i nakon 1967. donije pokal Kupa u klupske vitrine. Bilo je opravdanog straha jer nije mogao igrati Jurišić ali tim veća je pobjeda Krtica jer su dokazali da su izrasli u respektabilnu ekipu.


Točka na uspješnu godinu bio je klupski domijenak koji je okupio velik broj članova i prijatelja kluba.Podijeljene su i prigodne nagrade. Pored ostalog, za igrača koji je najviše napredovao u 2015 proglašen je Andrija Galić. "Princ od Save" , Nik Jurišić proglašen je za najbolje igrača. Trener/igrač Ivan Šuta može biti više nego zadovoljan proteklom godinom. Naslijedio je momčad s čvrstim temeljima koje su postavili njegovi prethodnici Milošević i Janković ali se , naročito u zadnjim utakmicama, vidi njegov rukopis.


I za kraj ne zaboravimo naše vjerne navijače iz PVC-a. Dečki i c


ure pratili su nas na svim utakmicama te bili nezamjenjljiva i nemjerljiva podrška. Posebna je priča naš prijatelj Berislav Rožnam, koji svojim objektivom bilježi događanja na i izvan terena.


ZS

bottom of page