top of page

Mladost na korak do Nade


Utakmica 4.kola PH koja se trebala igrati 17.10. tek je sad je došla na red i bila je ujedno zadnja utakmica ove godine.Mladost je u utakmicu ušla kao apsolutni favorit i tako su se i ponašali na terenu. Sigurno da treneru Šuti nije bilo lako motivirati igrače nakon apsolutnog fizičkog i emocionalnog pražnjenja protiv Nade.Sinj s druge strane nije došao u Zagreb lako prodati kožu. Igrali su na momente vrlo organizirano i smisleno tako da su u nekoliko navrata zadali gadne muke obrani Krtica.Na sam tijek utakmice utjecala je i rana povreda Ratkovića koji je morao napustiti teren.

Gosti nisu imali zamjenu za prvu liniju skrama i u nastavku se igralo bez guranja u skramu. Kad bi bili zločesti, pomislili bi da je to na tragu šifre "Grle, lezi!".Domaći su dominirali iako igra nije bila baš protočna po svim linijama uz niz neprisiljenih grešaka.

U 14. vodstvo Mladosti. Lopta je iz raka preko Dumančića, Bunića, Ivankovića došla do Oxenhama koji precizno gađa Vlašića, a ovaj u punom trku uz aut liniju polaže za 5:0. U 16. Perković iz kazne smanjuje na 5:3. Ali već u 20. nakon izvođenja kazne uz aut "Princ od Save" u karakterističnom side step slalomu prolazi kroz 6-7 igrača Sinja, prati ga Šuta koji preko Dumančića šalje do Ivankovića i Oxenhama koji pakira lagani pop za Grmana koji punom snagom prolazi kroz dva obrambena igrača i polaže za 10:3.Nastavlja se pritisak domaćina iako ih Sinjani u nekoliko navrata dobrim udarcima nogom vraćaju i 40-50 metara nazad.I onda Blitz! U 23. nakon nekoliko rakova Oxenham polaže za 15:3, a Jurišić konačno šalje loptu između štangi 17:3. U 26. nakon solo prodora Sekovaneca i osvojenih tridesetak metara loptu dodaje Vlašiću koji je u naletu i opet nezaustavljiv - 22:3.

U 32. polaganjem Dumančića i pretvaranjem Jurišića Krtice de facto zatvaraja utakmicu 29:3.. Imaju igru, imaju rezultat, imaju četiri polaganja, bonus bod i priključak na tablici vodećoj Nadi.U drugom dijelu Sinj pokušava doći do polaganja . Ali snažniji i pokretljiviji skup Mladosti odbija sve napade da bi u 55. Brečić poentirao za 34:3,a Jurišić potvrdio pretvaranjem za 36:3.U 66. konačno se isplatio trud i upornost gostiju. Danas vrlo dobri Vučković uhvatio je loptu u svojoj polovici i povukao desno gotovo do auta osvojivši dvadesetak metara. Uz desno aut stvorila se poveća gužva iz koje su Sinjani brzo preko nekoliko igrača prenijeli loptu na lijevu stranu i kroz nepostavljenu obranu Krtica Brčić polaže za 36:8, a Pavlović još smanjuje na 36:10.

Konačno u 76. Brečić novim polaganjem postavlja rezultat utakmice 41:10.Zanimljiva ragbi utakmica u kojoj je Mladost rutinski odradila posao,a mlada momčad Sinja pokazala da ima izuzetan potencijal, fizički snažne i tehnički potkovane mladiće. Na proljeće će svim gostima u Sinju biti gusto.Mladost je ovom pobjedom zaključila jednu vrlo uspješnu sezonu i sada je samo 4 boda iza Nade na tablici PH.Trener Šuta trebat će uložiti dodatne napore da uz vrlo dobru tjelesnu pripremu ekipu još bolje posloži linije te ukomponira tehnički i taktički. Posao će mu biti olakšan zbog nekolicine vrlo kvalitetnih mladih igrača koji su se kalili i dokazali ove godine. U nadolazećim sezonama treba pratiti razvoj i rast Vlašića, Vukovića, Latkovića,Galića, Katančića, a naročito novih uzdanica skrama i sigurno vrlo brzo reprezentativnih kandidata Grmana i Klenovića. A na vrata prve momčadi kuca još nekoliko juniora.Ako se ozbiljno prime posla, uključujući i iskusnije igrače, na proljeće možemo očekivati za stepenicu jače Krtice sa Save i možda popunu klupskih vitrina s još pokojim trofejom.

HARK Mladost:

Biškić, Brečić 10, Udovičić, Grman 5,Buljac,Galić,Bljaić,Dumančić 5,Bunić,Jurišić 6,Vlašić 10,Ivanković,Oxenham 5,Šuta,Sekovanec,Buljanović,Klenović,Katančić,Crnobrnja,Vuković,Latković,Stipić

RK Sinj:

Žigo,Poljak,Ratković,Penić,A.Vučemilo,S.Brčić 5,Miloš,B.Vučemilo,M,Efendić,Koštre,Šalto,Filipović,Pavlović 5,Vučković,Klarić,D.Brčić,Plešo,Maras,Grčić

PH 4. kolo

HARK Mladost : RK Sinj 40:10 (29:3)

Zagreb,19.12.2015. Igralište Mladosti na Savi. Sudac:Bartolić

Gledatelja 58

ZS

bottom of page