top of page

MLADOST OSVOJILA KUP


Koja ragbi subota ! Završetak sezone nije mogao biti bolje režiran. Finale Kupa u kojem se sastaju trenutno najbolje momčadi države,a možda i regije. Momčadi u nešto promjenjenim sastavima. Nada bez nekolicine prvotimaca, a mladost bez Nika Jurišića. "Princ od Save " najvažnija je karika Krtica i njegov izostanak ima prevelik psihološki pritisak na momčad.


Krenulo je obostrano žustro u želji za što ranijim polaganjem. Domaćini prvi uspijevaju smislenu akciju pretvoriti u vodstvo. Šesta je minuta. Aut za Mladost na visini centra. Brečić uspjeva dobro ubaciti na Buljca koji sigurno hvata. Iz mola loptu Bunić daje Sekovancu koji igra na Dumačića koji čvrstim probojim,osvaja nekoliko metara i prenosi loptu na Ivankovića. Igra je na liniji 22 Nade. Ivanković dodaje desno na Oxenhama. Oxy nastavlja desno i nakon tri metra reže lijevo ,izbacije tri nadina igrača iz ravnoteže, a četvrtog "šalje po šibice" i polaže pod rašlje. Sekovanec pretvara za 7:0. Tribine divljaju . Pale se prskalice.Nada u nastavku ima dvije kazne na cca. 30 metara ali Rosso jednu promašuje ,a drugu zaustavlja stativa.


U drugom dijelu Nada nastoji uhvatiti priključak što i uspjeva nakon dvije kazne. U 50. i 56. minuti Rosso smanjuje na 7:6. U 69. ipak olakšanje za navijače Mladosti. Aut s lijeve strane na pet metara od linije zgoditka Nade,opet hvata danas sigurni Buljac spušta na Bunića koji daje raspoloženom Dumačiću koji po tko zna koji put danas ulazi u kost nekolicini gostujućih igrača. Mladost pokušava s tri, četiri raka ući u skor prostor ali bez uspjeha. Bunić vadi loptu iz raka i prebacuje desno na Ivankovića koji produžuje do Oxenhama. Ovaj dugom loptom upošljava mladog Jana Vlašića koji uz aut liniju juri kao "Sin vjetra" i polaže za sigurnijih 12:6.


Ali Nada ne misli da je gotovo. Pokušavaju organizirati ozbiljnije napade ali ne ide im baš najbolje i onda pred sam kraj izvjesna situacija pred golom Krtica. U nekoliko faza Nada pokušava probiti obranu Mladosti. Domaćini ih gotovo sa same crte zgoditka odbacuju nekoliko metara i prisiljavaju na gubitak lopte. U zadnjoj minuti uz lijevu aut liniju, lagani graber nadina igrača ali na sreću Galic je dovoljno brz da sprijeći najgore. I , konačno zadnji zvižduk suca. Na tribinama urnebes, slavlje, skandiranje i pokoja suza radosnica !! Konačno pehar Kupa nakon 1967. dolazi na klupske police.


Mladost je apsolutno zasluženo osvojila Kup. Pobjeda je tim vrijednija jer se ni jednog trena ekipa nije unaprijed predala ili tražila izgovor zbog neigranja apsolutno najveće vedete kluba Nika Jurišića. Što više to su na zadnjem zajedničkom sastanku u petak prije utakmice istakli kao temeljni motiv za pobjedu. I ostvarili su sve što su planirali.


Posebno treba istaknuti izvanrednu igru skupa.Dominirali su cijelu utakmicu i razvaljivali Nadin skram naročito kad su gosti ubacivali. Kapetan Buljac bio je više nego raspoložen za igru kao i Brečić uz još uvijek nepojmljivo nekoordinirana i nerazumljiva ubacivanja iz auta. Tvrtko Dumačić-Tvrdi u svakom je kontaktu išao maksimalno tvrdo i efikasno. Neponovljivo.Svoj nemjerljiv doprinos dali su i mladi Biškić,Grman i Galić. Posebna priča su veterani Buljanović i Udovičić koji su svojim iskustvom držali ekipu smirenom i u svakom momentu predstavljali sigurnu kariku posebno u fazi obrane.


Bunić je na spojci uz manje greške ( baloni) odigrao standardno dobro dok je uz male greške kod pucanja nogom Sekovanec korektno zamjenio Jurišića.Linija je odigrala, naročito u obrani, više nego dobro s tim da su Oxenham i Vlašić položili dva puta. Kompletan doprinos linije sjajnoj pobjedi. "Struja express", Denis Galic, je i danas odigrao sjajno uz jedan nezaboravan slalom od 30-tak metara između 5-6 zbunjenih igrača u plavom. Zadnja brana svih nada Nade bio je Ivan Šuta.

Na poziciji fulbeka dokazuje sve svoje kvalitete. Sigurno hvatanje lopte, siguran šut, side step kad je to potrebno da se izbaci nekoliko protivničkih igrača iz sedla i fenomenalan pregled igre i razmještaj svojih igrača po terenu.

Bravo Šule. Kao trener dokazao se kao izvanredan pedagog, strateg i taktičar. Posložio je izvrsno ekipu i bez najjače karike pobijedio najjačeg protivnika. Malo koja momčad je u jednoj godini dva puta pobijedila Nadu (*PH 8.kolo Mladost -Nada 35:14) !!

HARK Mladost : Biškić,Brečić,Udovičić,Buljanović,Grman,Galić,Dumančić,Buljac,Bunić,Sekovanec 2, Vlašić 5, Ivanković, Oxenham 5,Galic, Šuta, Bljaić, Stipić,Klenović, Crnobrnja,Vuković,Latković,Bakula, Katančić

RK Nada:

Borozan,Čorić, Marović,Perić,Jelavić-Mitrović, Đurović,Keen,, Varkaš,Antić, Rosso 6, Dodoja, Generalić,Ivančić,Vukša, Komar,Antičević,Čizmić,Jerčić,Vlajčević,Vuletić,Bavčević,Plazibat

HARK Mladost : RK Nada 12:6 ( 7:0 )

Zagreb, Igralište Mladosti na Savi.

Sudac: Bartolić

Gledatelja 200

ZS

bottom of page