top of page

Pregled Godine u Ragbiju




Za sve ragbijaše 2015. je zaista bila nezaboravna. U Kupu

6. Nacija tek se u zadnjem kolu odlučio pobjednik i to skor razlikom. Irci su osvojili Kup i tako iz kombinacije izbacili Wales i Englesku. Na Svjetskom prvenstvu pored senzacionalne pobjede Japana nad Južnoafričkom Republikom, u grupnom dijelu natjecanja ispali domaćini Englezi. Novi Zelaland superiorno je obranio titulu (NZ: Australija 34:17 ) i po treći put All blacksi su postali prvaci svijeta.




Naša reprezentacija nakon slabog proljeća (Hrvatska : Češka 9:12) (Švicarska : Hrvatska 40:20)

​jesenas popravlja bodovni saldo pobjedama protiv Izraela 21:26 i Malte 34:27. Na žalost i dva tužna događaja. Naš kapetan Tonći Buzov na utakmici svog Jordanhill RFC teško je ozlijeđen ali stručnom intervencijom na putu je oporavka. Ragbi svijet je zatekla vijest o smrti velikana ragbija. Jonah Lomu napustio nas je 18.11.2015.



Na klupskom planu Čelik je iznenadio Nadu i pobijedio u finalu RRC-a 29:14. Nada je uz osvojeno domaće prvenstvo osvojila i R7 pobjedom nad Mladosti 26:14. I onda dolazimo do zadnje utakmice ove godine na domaćim terenima. U finalu Kupa sastaju se Mladost i Nada. Očekivani rasplet Kup natjecanja ali neizvjestan konačni ishod.




Nada je znatno pomladila ekipu ali bez obzira na to uvijek je opasan i favoriziran protivnik (zadnja pobjeda u Ljubljani !!) Mladost s druge strane ima nekolicinu iskusnih reprezentativaca uz vrlo potentne mlade snage. Mogu li Krtice ponoviti igru iz travnja kada su uvjerljivo pobjedili Nadu u 8.kolu PH 35:14?

Nada je s trofejima puna k'o brod. Momci sa Save godinama vape za novom kantom u klupskim vitrinama. Motivacija i strpljivost u igri bit će presudni za konačan ishod utakmice. Jedino je sigurno da nas očekuje dobra ragbi subota.

ZS

bottom of page