top of page

Hrvatska se vratila u Top 50


Hrvatska Reprezentacija se preselila natrag u top 50 Svjetskih Ragbi reprezentacija nakon pobjede nad Izraelom u kupu Division 2A europskih nacija s rezultatom 26-21 u Netanya. Jason Newton bio je zvijezda utakmice i ukupno postigao 21 poena za hrvatsku. Pobjeda je donjela Hrvatskoj 1.24 rejting bodova, što je dovoljno da ih premjesti za četiri mjesta, na 49. Osam mjesta više od Izraela koji još nisu osigurali pobjedu u pet pokušaja.



Slovenija se pridružila Hrvatskoj sa pomakom od četiri mjesta uz pobjedu od 33-17 u gostima protiv Srbije. Pobjeda je donjela Sloveniji 1,66 bodova i pritisak na Luxembourgu na vrhu divizije 2C.U međuvremenu, Srbija je pala na 81. mjesto u svijetu s Pakistanom, Bosnom i Hercegovinom, i Zambijom.


Uz ovu veliku motivaciju Hrvatska će protiv Malte u subotu 14.11. odigrati još jednu utakmicu Europskog kupa nacija skupine 2A. Hrvatska i Malta u izravnoj su borbi za treće mjesto u skupini, a utakmica će se odigrati u Splitu, na stadionu Stari plac, s početkom u 14 sati.

Za ovaj susret izbornik Milan Yelavich pozvao je sljedeće igrače:

Antonio Stojanovski (LOKOMOTIVA)

Toni Grle (MAKARSKA)

Ilija Biškić, Denis Brečić, Vinko Udovičić, Ivan Šuta, Nik Jurišić (MLADOST)

Krešimir Čorić, Luka Rosso, Luka Lerotić, Tomislav Burazin, Ivo Perić, Juraj Popović (NADA)

Stipe Žigo (SINJ)

Luka Jureško, Željko Galić(ZAGREB)

Jason Newton (JAR)

Dušan Hakaraia, Shane Vinac (NZ)

Dylan Rowe (ESP)

Marko Grčić, Ivan Miljak, Luka Perlain, Frane Marčić i Dario Jurčević (GB)

bottom of page