top of page

Interview sa Krticama!


Lijevo:Marko Buljac Centar: Antonio Katančić Desno: Mišel Kljajić


Mišel Kljajić


-Kapetan si momčadi U14, koja je ovaj vikend izborila nastup u završnici kupa Hrvatske. Kako komentiraš nastup sebe i svojih suigrača?

-Mislim da su svi odlično odigrali, svi su dali sve od sebe i sretan sam što imam takav tim i počašćen sam što mogu voditi taj tim.


-Na terenu, a i izvan njega izgledate kao prava škvadra. S kim se najviše družiš?

-Najviše se družim sa Silviom jer idemo zajedno u razred i njega sam nagovarao da krene na ragbi dosta dugo.


-Što za tebe znači biti kapetan?

-Meni to znači da budem drugima primjer, da se zauzimam za druge na terenu i da ih slušam kad nešto treba ili da im objasnim nešto.


-Što te privuklo ragbiju i kako bi ga opisao svojim vršnjacima koji ga nikad nisu igrali?

-Mene je privuklo to da se mogu malo opustiti i to, a drugima bi opisao tako da im kažem da je zabavan sport, da su pravila vrlo lagana, da je tim dobar, zabava i putovanja....


-Da li imaš uzor u ragbiju?

-Na uzor još nisam tako mislio, ali su mi svi odlični.



-Koja je tvoja poruka suigračima?

-Moja poruka suigračima je da samo nastave davati sve od sebe i da će sve biti u redu, svi su odlični, nek nastave tako i dalje.


Antonio Katančić


-Utakmica protiv Zrinskog u nedjelju donijela je visoku 115:0 pobjedu za momčad U18. Kako motiviraš sebe i suigrače za utakmicu koja je unaprijed ubilježena kao pobjeda?

-Iskreno što se tiče motivacije, sebe i druge motiviram samo pozitivnim komentarima i bodrim da možemo bolje.


-Da li imaš neki ritual prije ili poslije utakmice za koji vjeruješ da ti donosi sreću?

-Jedini ritual koji imam je slušanje motivirajuće glazbe prije utakmice, da se bolje nabrijem.


-Ove si sezone nastupio u Francuskoj na EP za juniore. Kakvi su dojmovi o tvojoj igri na turniru, o igri hrvatske reprezentacije i općenito o prikazanom ragbiju?

-Na EP sam zbilja uživao unatoč slabijim rezultatima. Vidio sam zbilja napredan ragbi i igrao dobre utakmice.



-Kao juniora trenirali su te Ivan Šuta i Marko Buljac. Prvi ti je i danas trener, ali u seniorskoj momčadi, a drugi je trener u juniorima, a kapetan u seniorima. Kakav imaš odnos s njima i što možeš izdvojiti da si naučio od jednog i drugog, kao treneri i kapetan?

-Sa Buljcem i Šutom mislim da imam dobar odnos jer su me obojica naučili puno toga što se tiče ragbija, a i života. Naučili su me da samo treba raditi i raditi. Uvijek biti uporan a ne odustati kad je teško.



-U klubu si 8 godina, prošao si kroz sve kategorije, a od iduće godine možeš nastupati samo ze seniore. Kad pogledaš unatrag, kako bi opisao svoj ragbi put?

-Od kada sam počeo trenirati ragbi svaka kategorija koju sam prošao imala je manjka igrača. Svi bi prešli u stariju kategoriju baš kada bih ja došao u njihovu tako da je rijetko bilo igrati utakmice s dovoljno igrača i tako iz kategorije u kategoriju, ali to nije bilo baš ni toliko važno jer sam doživljaj koji dobiješ dok igraš je neusporediv. Što sam stariji i što više iskustva imam taj doživljaj postaje bolji i mislim da sam imao zanimljiv i zabavan ragbi put do sad. Nadam se da će se tako nastaviti.


Marko Buljac


-Utakmica protiv Makarske bila je ključna za ostanak u igri za prvaka Hrvatske. Kako komentiraš oscilacije u vašoj igri?

--Oscilacije u igri su uvijek prisutne i uvijek će se događati, događaju se u svim sportovima, najvažnije je da smo izvukli dobar rezultat i idemo dalje tekmu po tekmu.

Edo


-Navijači Mladosti uvijek su spremni dati podršku igračima, navijačka skupina PVC putuje s momčadi na sve gostujuće utakmice, na Krtičnjaku je uvijek pozitivna atmosfera, bez obzira na rezultat. Koliko to vama na terenu znači?

-PVC je vrh!! Najbolje je kaj su ti navijači ujedno i naši prijatelji, ljudi s kojima ovaj klub postaje sve bolji i bolji. A što se tiče osjećaja na terenu, jedan ogroman motiv više koji nas tjera i potiče dati sve od sebe.

Edo


-Trener si juniorske momčadi. Kako ocjenjuješ generaciju koju treniraš, gdje vidiš prostor za napredak i kako misliš da ih najbolje možeš pripremiti za izazove koji ih očekuju u seniorskom ragbiju?

-Izvrsna generacija juniora. Super dečki koji vole ovaj sport, treniraju i daju sve od sebe. U svakome od njih, u budućnosti, vidim kvalitetnog najprije čovjeka a onda i seniorskog igrača. Vidim mjesta za napredak u više utakmica i natjecanja za dečke, iskustvo se stiče subotom. Svi ti dečki će ubrzo postati seniori, neki će početi raditi, neki će krenut na faks i imati će sve manje slobodnog vremena što za ragbi, što općenito i tu ih čekaju ti izazovi. Mislim da ako se nauče s tim „boriti“ da će im treninzi i „borba“ na terenu biti samo nagrada.


-Nažalost, zbog ozljede ćeš morati propustiti utakmice reprezentacije protiv Oxforda, Malte i Izraela. Teška ozljeda kapetana Buzova veliki je hendikep za momčad. Kakvo je tvoje viđenje nacionalne vrste i nadolazećih utakmica?

-Neki mlađi igrači su dobili priliku nositi dres reprezentacije i oni će svojim trudom i zalaganjem na terenu pokazati da su to i zaslužili. Čeka ih daleko gostovanje u Izraelu i uvijek neugodna Malta u Splitu ali dečki su spremni i izborit će pozitivne rezultate.


-Momčad Mladosti puna je karizmatičnih igrača, rođenih vođa. Kako je u takvom okruženju biti "prvi među jednakima"?

-Velika čast, a i odgovornost koja me tjera da konstantno radim na sebi. Sam si rekao da je ekipa puna karizmatičnih igrača i vođa,i to puno govori o našoj ekipi i mojim suigračima jer svi oni kao i ja stavljaju klub na prvo mjesto. Tako naš klub napreduje sa mnom kao kapetanom a danas sutra nekim drugim.

bottom of page