top of page

HARK Mladost : RK Ljubljana 8:22


Kiša i hladan vjetar sa Sljemena dočekali su igrače i najvjernije navijače. No to nije spriječilo obje momčadi da se srčano bore od prve minute. Prvo su zube pokazali domaćini koji su s nekoliko smislenih akcija zaprijetili gostima. Ali nedostatak koncentracije omogučio je Želvama da se obrane. Ubrzo Ljubljančani uspostavljaju ravnotežu snaga i u 7. minuti nakon osvojenog svog auta s desne strane brzo prenose loptu lijevo koja u nekoliko dodavanja dolazi do nezadrživog Subašića koji uz lijevu aut liniju polaže za 0:5. Nastavljaju se napadi gostiju ali Mladost uspijeva uz male napore obraniti svoj prostor da bi u 18. kaznom s 35 metara Jurišić smanjio na 3:5.U 23. najbolji igrač utakmice Subašić ne uspjeva, na sreću domaćih, pretvoriti iz kazne s 25 metara od gola po sredini ??Već u 25 brza akcija Ljubljane s desna koju Krtice zaustavlajju na desetak metara od skor linije. Bunić vraća Jurišiću na šut nogom ali udarac blokiraju Ljubljančani za, uz pretvaranje, 3:10.

U 35 .idealna situacija za Mladost. dvije kazne na 10 met. od linije polaganja ali prebrzim odigravanjam jedna šansa odlaze u nepovrat ali iz druge Jurišić pronalazi Galica uz aut . "Struja express" prolazi i polaže za 8:15 U 40. Subašić ne ponavlja grešku i sa 20 metara sigurno pogađa kaznu za 8:15

U drugom dijelu već u 46 Jurišić iz kazne s 30 met. propušta priliku da se Mladost prikljući na prihvatljivo vodstvo gostiju. I onda dobrih 30. minuta dominacije Krtica. Igra se u polovici Ljubljane ali domaći nikako ne uspijevaju već štampana polaganja potvrditi. Gosti rade velik broj kazni u raku i molu ali aut Mladosti ne uspjeva realizirati prednost i rezultat ostaje nepromijenjen do pred kraj kada Ljubljana iz auta na 5 metara slaže mol i očekivano ugurava razbijene mladostaše u prostor i polaže. Subašić pretvaranjem postavlja konačnih 8:22. Borbena ali zbog teških vremenskih uvjeta ne baš kvalitetna i dopadljiva igra.

Trener Mladosti Šuta pritisnut povredama i odsustvom nekolicine igrača dao je šansu mlađima i igračima iz drugog plana.Dobra odluka da se protiv jakog protivnika vidi stvarni potencijal . Posebno zapažen bio je nastup mladog Frana Perišića na fulbeku i sve sigurnijeg i napadački raspoloženijeg Grmana. Igra ? Daleko od onoga što Mladost može. Previše izgubljenih vlastitih auta očito zbog nedostatka uigranosti,dogovora i komunikacije. Loše čišćenje kad je igrač oboren i nedovoljno brzo postavljane rak formacije. Igrači skrama prečesto šablonski odrađuju akcije bez imalo vlastite kreacije i prilagodbe vlastitih odluka situaciji na terenu. Uz iskusne i snažne igrače ( Buljac, Brečić Dumančić, Stipić, Udovičić,Grman) Mladost mora kad je za to prilika igrati mol i osvajati tako teren ili osigurati polaganje za što je danas bilo nekoliko prilika. Uz loš dan Nika Jurišića , odličnog Subašića kojem Ivanković na broju 10 nije mogao parirati rezultat je odraz trenutnog odnosa snaga. Za Krtice dobra priprema za predstojeći susret s uvijek neugodnik Sinjanima.

U ostalim susretima Sinj : Nada 17:43 ( 0:17) , Makarska R : Zagreb 42 : 3


ZS


bottom of page