top of page

Prvenstvo Hrvatske 3.Kolo


Prva dva kola PH ukazuju na to da bi ovo moglo biti jedno od neizvjesnijih prvenstava.U dosadašnjim utakmicama Mladost je visoko ( 53:14) dobila gradski derbi protiv Zagreba,da bi tjedan kasnije u Splitu Krtice od Nade izgubile s 20:0. U prvom kolu je Nada na Starom placu poražena od Ljubljane 22:28. Bila je to prva pobjeda Zmajčeka u Splitu nakon davne 1973. godine.




Sinj je bio tihi favorit protiv Zagreba na Rudešu što je i dokazivaovodstvom do zadnje 3 minute (11:14). Ali najbolji zagrebov igrač Jureško polaganjem u zadnji tren osigurao je lijepu pobjedu i prve bodove (18:14). Poslije 3. kola puno stvari će biti jasnije.

Nada ide na noge Sinju i pitanje je da li pomlađena ekipa iz Splita može bez velike muke svladati Alkare. Makarska u PH starta protiv osokoljenog Zagreba. Za očekivati je da Makarani ohrabreni dobrim nastupima za selekciju Dalmacije u RRC-u ,predvođeni neuništivim Lovretom, sigurno očekuju pobjedu protiv Lavova iz Rudeša. Mladost je na najtežem iskušenju.U goste dolazi zahuktala Ljubljana koja je u pobjedničkom nizu ( 03.10. Olimpija : Ljubljana 3:31 ) dok je Mladost ušla u sezonu bez nekolicine iskusnih igrača. Sigurne pobjede protiv Mađarskog prvaka RFC Esztergomi ( 29:24) , Zagreba i tijesan poraz protiv Na


de daju ipak malu nadu Krticama da bi mogli pokazati zube Zmajčekima. SUBOTA JE DAN ZA RAGBI !!!

bottom of page