top of page

Zagreb 7- Drugi Dan


Ragbi 7 , Prvenstvo Europe - Divizija B

Hrvatska podbacila

Zagreb, 21.06. , Stadion NK H.Dragovoljac

Nedjelja je trebala biti dan velikih očekivanja nakon subote u kojoj je naša reprezentacija prikazala dopadljivu, lepršavu i efikasnu igru. Ali na žalost razočarenje za velik broj domaćih navijača.

U četvrtfinalu protiv Švicarske prvo poluvrijeme je prošlo relativno solidno uz vodstvo 14:0. U drugom dijelu već na početku totalna zbunjenost i promjena u igri reprezentacije Hrvatske. Umjesto lepršave igre rukom i osvajanje prostora širenjem lepeze na jednu ili drugu stranu zabijanje u nepotrebne rakove, promašaji kod dodavanje, nesigurna zatvaranja prostora i na kraju ipak nekako zasluženih 26:12.

Svi su očekivali povratak na subotnju igru u polufinalnoj utakmici protiv Srbije. Ali ne , ponavlja se priča iz prethodne utakmice. Suviše nesigurnosti u dodavanju, hvatanju lopte i bez rješenja za vrlo pokretljivu i plitko postavljenu obranu protivnika koji prvo poluvrijeme završava vodstvom 0:5.

U drugom dijelu sve teže osvajamo prostor , a reprezentativci Srbije sve agresivnije napadaju i sve se organiziranije brane. Utakmica završava 10:10.

Igra se nastavak do zlatnog polaganja. Hrvatska od prve minute ima posjed lopte , priitišće i sabija protivnika u 22. U tri navrata dolazi do gotovo izgledne situacije za polaganje ali i uz dvije dosuđene kazne kockice ne uspijevaju. U 4. minuti nastavka greška na desnoj strani prostora protivnika koji u kontranapadu preko cijelog terena ostvaruju polaganje i odlaze u finale protiv Irske.

Utjeha se tražila u borbi za 3. mjesto protiv Slovenije. Ista prića isti problemi. Poveli smo s 5:0 i onda stali. Zmajčeki su osjetili naš trenutak slabosti i s dva polaganja i pretvaranjem osvojili treće mjesto. Zasluženo !

U finalu je Irska očekivano visoko 74:0 porazila Srbiju i vizirala kartu za Lisabon. Sve u svemu prekrasan ragbi vikend u Sigetu. zs

bottom of page