top of page

HARK Mladost : RK Nada 35:14 ( 14:0 )


Prvenstvo Hrvatske

MLADOST DEMOLIRALA NADU

Zagreb 25.04.2015. Igralište HARK Mladost , Gledatelja 400 Sudac : Nikolić

HARK Mladost : Biškić, Brečić, Udovičić 5, Puncikar, Validžić, Galić, Dumančić, Buljac, Bunić, Jurišić 20, Vlašić, Ivanković, Šuta, Galic 5, Sekovanec 5, Grman, Stipić, Delić, Vuković, Latković,Bubanko

Subota je dan za ragbi. A subota na Savi kad dolazi Nada je dan za veliku ragbi utakmicu. Dan kad su svi maksimalno nabrijani jer je to veliki dan ragbija. Mladost je nakon reprezentativnog ciklusa konačno posložila redove. Dolazak Nade na Savu uvijek je veliki događaj i adrenalin skače 220%. Zadnja pobjeda nad Nadom Mladost je ostvarila 31.03.2012. (19:12) i od tada splićani su nepobjedivi. Zadnji poraz prije toga, imali su u Kupu 2006, a u prvenstvu Hrvatske u sezoni 2002/03.

Nada je došla kao apsolutni favorit. No tako nisu mislili momci sa Save. Ušli su u utakmicu odlučni da dokažu da ipak nešto vrijede. Od početka Savske legije pritišću organizirano i smisleno obrambene linije gostiju. U 5. minuti kazna za domaće na 25 m. od linije zgoditka Nade ali umjesto pucanja za 3 poena Jurišić puca u aut nakon kojeg Mladost ( Dumačić) ne uspjeva poentirati. Ali već u 10. minuti ludilo na tribinama. Nada ima aut , osvaja loptu , daleki udarac nogom preko centra. Lopti hvata danas vrlo raspoloženi Sekovanec koji osvaja 20-tak metara predaje Galicu koji u stilu gazele prelazi nekoliko zbunjenih igrača Nade i polaže gotovo pod rašlje za 5:0. Jurišić lako povećava na 7:0.

U 17. novi napad domaćih . Nakon osvojene lopte brzi protuudar preko Jurišića,Šute i Sekovaneca. Lopta dolazi na desno do Vlašića koji igra nogom krasan kick preko obrane gostiju. Protivnički igrač ga nepropisno zaustavlja ali sudac daje loptu gostima. ?? Ali u 31. minuti nova akcija raspoloženih Krtica. Mladost organizira napad iz svojih 22 metra. Lopta dolazi do neuhvatljivog Galica koji reže desno i dodaje Vlašiću koji preko Sakovanca upošljava Validžića. Savka grdosija odnosi nekoliko igrača Nade i dodaje loptu Udovičiću koji u punom naletu osvaja posljednjih nekoliko metara i polaže po sredini za 12:0. Jurišić lagano potvrđuje vodstvo domaćina 14:0. Tribine luduju i čuje se unisono ," Brzooo i solidnooo, brzooo i solidnooo". To su PVC navijači Mladosti.

U nastavku je evidentna odlučnost gostiju da okrenu tijek igre u svoju korist. Snažnim pritiskom i s nekoliko suvislih akcija pritišću obrambene linije Mladosti . Ali Krtice su vrlo dobro postavljene i obrana djeluje sigurno. Ipak u 45. nakon auta za Nadu na 10 met. od linije zgoditka domacina Nada nakon dvije dosud]ene kazne uspijeva smanjiti na 14 : 7. Ipak u 55. ponovno se bude nade Mladosti da bi mogli dobiti ovu utakmicu. Malo u polju Nade dosudjena je kazna za domace,. Nik JurisiC preuzima odgovornost i puca za 17:7.

I u 57. min. tocka na I današnje brilijantne utakmice Mladosti koja je pokopale sva očekivanja gostiju da bi mogli doći do, preokreta. Ne radi se o akciji desetljeća u Hrvatskoj , akciji desetljeća u Evropi. To je vjerojatno najljepša napadačka akcija u svijetu zadnjih godina. Nik Jurišić , " Princ od Save " hvata jednu visoku loptu na 10 metara od centra u polju Mladosti. Trči naprijed i osvaja nekoliko metara i laganim udarcem nogom prebacuje loptom dvojicu nadinih obrambenih igrača. Hvata loptu u polju Nade i opet ispred sebe ima obrambenog igrača Nade. Zamršena situacija.

Ali tako ne misli povratnik iz Škotske . Ponovo lagani kick preko protivnika i hvata loptu na liniji 22 metra protivnika ali tu se stvorio još jedan igrač u plavom. Za Nika , ništa lakše. Na čuđene punih tribina JOŠ JEDAN KICK PREKO OBRANE ( to mogu samo najbolji i najodlučniji ) Nade u prostor zgoditka gdje "nonšalantno" pokriva loptu za 22:7 i uz pretvaranje povećava na nedostižnih 24:7. Tribine se lome od navijanja. Nada se ne predaje i ulaže maksimalne napore nebili nekako uhvatila priključak s "poludjelim" Krticama , ali uzalud. Već u 63 nakon pritiska domaćih preko Galica, Dumančića i Brečića nova kazna koju Jurišić pretvara u nedostižnih 27:7.

U 76. nakon 6-7 rakova i molova na nekoliko metara od skor linije gostiju sudac dosuđuje kaznu za Mladost koju Sekovanec lukavo iz brze kazne pretvara u polaganje za 32:7. Nada u 77. uspjeva ublažiti poraz polaganjem i pretvaranjem za 32:14. Ipak u 79. nakon slobodnog udarca na 25 metara od rašlji gostiju koji "Princ od Save " lukavo izvodi sam za sebe, iz drop kicka postiže konačnih 35:14. Tribine divljaju uz standardno i gromoglasno " Brzoooo i solidnoooo, brzooo i solidnoooo" uz potoke piva.

Čestitke mladostašima na izvanrednoj igri ali i gostima iz Splita na vrhunskoj utakmici koja je odigrana na Savi.

Potoci piva i u "Krtici " potvrda je da je na Savi stasala generacija koja se može ravnopravno nositi sa do sada nepobjedivom Nadom. Dobro za zagrebački i hratski ragbi.

ZS

bottom of page