top of page

RK Zagreb 0-29 HARK Mladost


Gradski derbi opet je privukao dosta publike na Rudeš. Kako se i očekivalo Mladost je od početka krenula odlučno i snažno kako bi isprala gorak okus iznenađujućeg poraza u Makarskoj. Nizali su se napadi Krtica ali Zagreb se smisleno i organizirano branio.Početna premoć prekinuta je nakratko kada su zagrebaši prešli u polovicu Mladosti, prvi put u 11. minuti. Uspostavlja se ravnoteža s obostrano dobrim akcijama s malo više šansi za goste. Konačno u 23. izgledna akcija u kojoj je Dumančić oboren na dva metra od linije zgoditka ispod gola.Diže se i puzeci polaže ali sudac, opravdano sudi kaznu za Zagreb.

Nova prilika već u 29. Oxenham iz svoje polovice u slalomu prolazi 5-6 domaćih igrača do protivničkih 22. Loptu daje Dumančiću koji osvaja još desetak metara i dodaje Peroviću koji lijepo upošljava Vukoviću kojem lopta pada dva metra prije scor prostora. Šteta za lijepu akciju. Mladostaši stišću, i u 32. dolaze do zasluženog vodstva. Nakon osvojenog skupa lopta preko Bunića, Dumančića, Perovića i Vukovića dolazi opet do Bunića koji uz aut liniju polaže za 0:5. U nastavku, već u 41. minuti opet je u igri Oxenham koji od centra dobro poteže u desno, predaje loptu Galicu koji u gotovo leteći, nezaustavljivo osvaja preko 40 metara, prenosu loptu Ivankoviću koji rutinirano polaže za 0:10, a Šuta mirno povećava na 0:12. Sve je popraćeno burnom reakcijom PVC-a " Brzooo i solidnoooo". Sve nade domaćih da se mogu vratiti u igru razbijene su u 44.U akciji cijelog skupa Mladosti u nekoliko faza raka došli su na 15 metara od scora. Dumančić osvaja nekoliko metara, vuče desno prema autu, dobro ga prati Bunić preuzima loptu i proslijeđuje Vlašiću koji polaže za 0:17.

Utakmica je rješena ali tako ne misle zagrebaši i uspijevaju nametnuti bržu i organiziraniju igru. Predvođeni Slavićekom ,Jureškom i Belobrajdićem u nekoliko navrata vrlo ozbiljno prijete Krticama.Obrana Mladosti pokazala je svu čvrstinu i organiziranost te obranila svoj prostor. Pritisak domaćih je trajao dobrih desetak minuta. U 55 sve je definitivno riješeno. Oko centra skup za Zagreb .Loptu uzima Jureško ali je gubi u dvoboju sa Buljcem .Lopta dolazi do Šute koji nezadrživo trči preko cijele polovice domaćina i polaže pod rašlje te ujedno pretvara za 0:24. I u 79 šlag na tortu, stavlja Šuta i zatvara rezultat na 0:29. Krtice su na kraju samo mogle pobjedonosno pozdraviti svoje PVC navijače. Posebno treba istaknuti ogroman doprinos pobjedi Mladosti trojice najsitnijih ali i najsrčanijih igrača Galica, Vukovića i Vlašića. Bili su apsolutni heroji današnje utakmice uz standardno dobre Šutu,Dumančića, Bunića i Biškića. Na strani Zagreba posebno su potegli Jureško i Slavićek. ZS

bottom of page